İnternet kullanımı Vanlılarda kitap okuma alışkanlığını değiştirdi mi?

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte insanlar vakitlerini büyük bir bölümünü sosyal medyada geçiriyor. Sosyal medya etkileri ne yazık ki kitap oku oranında da düşüklüğe neden oluyor.

VAN 1.10.2021 11:12:53 0
İnternet kullanımı Vanlılarda kitap okuma alışkanlığını değiştirdi mi?
Tarih: 01.01.0001 00:00

Bizler Vangölü TV ekibi olarak Van halkına İnternet kullanımı kitap okuma alışkanlığını değiştirdi mi? Şeklinde sorduk işte cevaplar… İsmini vermek istemeyen vatandaş; Bence internet kullanımı insanlardaki kitap okuma alışkanlığını değiştirdi. Başımızı telefondan kaldırmıyoruz şahsen bende böyleyim hiç kitaplarla alakam yok. İsmini vermek istemeyen vatandaş; Kesinlikle internet insanların kitap okuma alışkanlığını değiştirdi.

Bizleri fazlasıyla olumsuz yönden etkiliyor. Sürekli kitap okuyanlar bile bir saatten sonra sıkılıyor ve sıkılınca da kendini telefonda buluyorlar. İsmini vermek istemeyen vatandaş; Yüzde yüz etkilediğini düşünüyorum. İnternet kullanımı yaygınlaşınca kitap okuma alışkanlığı da azaldı. İnsanlar artık sosyal medyayı daha çok tercih ediyor.

Ben insanların kitap okumasını tavsiye ederim. İsmini vermek istemeyen vatandaş; İnternet nedeni ile kitap okuma alışkanlığı maalesef değişti. Dijital diye her şeyi elimizin altında zannediyoruz. İnternetten kitap okuma programları indiriyoruz ama kullanmıyoruz. Bütün gün sadece oyun oynama amacıyla kullanan insanlar var ya da başkalarını takip etme. Özellikle 16-20 yaş aralığı kişiler de çok nadir kitap okuyanlara rastlıyorum. İnternet ister istemez kendine bağlıyor.

Kaynak :Vangölü TV