'İnsan Hakları Okulu' ders başı yapıyor

Mazlum-Der Van Şube Başkanı Yakup Aslan, 26-31 Nisan tarihleri arasında 'İnsan Hakları Okulu' adı altında yürütecekleri çalışma ile insan hakları alanında bir kültür oluşturmayı ve hak arama bilincini geliştirmeyi amaçladıklarını s

VAN 25.04.2014 21:53:14 0
Tarih: 01.01.0001 00:00
Haber: Adil HARMANCI

Mazlum-Der Van Şubesi bir ilke imza atarak insan hakları alanında eğitim serisi oluşturuyor.
26-31 Nisan tarihleri arasında dernek binasında İnsan Hakları Teorisine Giriş, Çağdaş Siyasi Düşünceler ve İnsan Hakları, İslam'da İnsan Hakları ile Düşünce ve İnanç Özgürlüğü, Eğitim Hakkı Bağlamında Anadilde Eğitim, Hak Özgürlük ve Adalet Kavramsal Analiz, İnsan Haklarının Felsefi ve Siyasi Analizi, İnsan Haklarının Fikri ve Kültürel Temelleri ile Self Determinasyon Hakkı gibi konularda eğitim verecek.

OKUL DEVAMLI OLACAK
Konuyla ilgili bilgi veren Mazlum-Der Şube Başkanı Yakup Aslan, çalışmaların dernek binasında olacağını söyledi.
20 kişi ile okulu başlatacaklarını belirten Aslan, "Eğitim çalışmalarımız dernek binasında olacak. Dersler her cumartesi öğleden sonra işlenecek. Eğitim sonunda kursiyerlere sertifika verilecektir. Ayrıca eğitimlerimiz aralıklarla ve sürekli olacak, yani bunu tek seferlik yapmıyoruz. Zaten Türkiye'de diğer birçok ilde de benzer bir çalışma planlamış durumdayız" dedi.

AMAÇ DUYARLILIK OLUŞTURMAK
Eğitim çalışmalarıyla insan hakları alanında uzman bir ekip oluşturmayı da amaçladıklarını belirten Aslan, şunları söyledi:
"Mezun olan arkadaşlarımızın bir uzun yürüyüş olan adalet ve özgürlük mücadelesine yeni bir enerji katacaklarına inanıyoruz. Van'ın ve bölgenin sorunları çeşitlidir ve çoktur.
Yürüteceğimiz çalışma ile insan hakları alanında bir kültür oluşturmayı ve hak arama bilincini geliştirmeyi amaçlarken, bu sorunlara dikkat çekmeyi de öngörüyoruz."

EĞİTİMCİ KADROSU
Okulun bu dönemki eğitimci kadrosu Av. Vahap Coşkun, Şehmus Ülek, Abidin Engin, Cafer Açar, Hasan Çiçek, Ahmet Murat Aytaç, Yılmaz Ensaroğlu, Fatma Bostan Ünsal, Abdulbasit Bildirici, Abdulsamed Aydeniz, Suvat Parin, Zozan Özgökçe, Hacı Yılmaz, Yakup Aslan ve Ahmet Faruk Ünsal'dan oluşuyor.