İnsaf yahu!

Her yıl 15 Nisan - 15 Temmuz tarihleri arasında avlanması ya-sak olan Van Balığı, tüm uyarılara rağmen tonlarca avlanıyor.

VAN 23.06.2015 13:10:39 0
İnsaf yahu!
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Haber: M.Selim KURT

Ramazan ayına girdiğimiz bu günlerde de kaçak avcılık devam ederken, yumurtalarını tatlı sulara bırakmak için mücadele eden balığa çok büyük saygısızlık yapılıyor. Yumurtalarını bırakamadan avlanan tonlarca balık ara sokaklarda satılmaya çalışılırken, duyarlı vatandaşlar ise "Artık yeter" diyor. Tüm uyarılara rağmen bilinçsiz avcılar tarafından kaçak yollarla avlanarak piyasaya sürülen Van Balığı ile ilgili alınabilecek en etkili tedbirin ise bu balığı satın almamak olduğu belirtiliyor. Halk bilinçlenip, av yasağı boyunca Van Balığı almazsa, bir süre sonra kaçak avcılık yapılmasına da gerek kalmayacak ve bu şekilde balığın nesli korunmuş olacak.

78 TON BALIK YAKALANDI
Üreme döneminde olan Van Balığı ile ilgili İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince kendi sorumluluk alanlarında 15 Nisan ile 15 Haziran arasında yapılan çalışmalarda, 90 kaçakçılık olayına müdahale edilerek 78 bin 696 kilogram balık ele geçirildiği açıklandı. Bu balıklardan canlı olan 38 bin 940 kilogramının suya geri bırakıldığı bildirildi. Kaçakçılık olaylarına karışanlara ise 62 bin 365 TL idari para cezası uygulandığı öğrenildi.

YAZIK!
İl Jandarma Komutanlığı'nın kendi sorumluluk alanı içerisinde ele geçirdiği balıkların yanı sıra, bu miktardan çok daha fazlasının ise değişik noktalarda avlanarak satışa sunulduğu belirtiliyor. Özellikle şehrin ara sokaklarında seyyar satıcılar tarafından balık satıldığı ihbarları yapılırken, zabıta ve polisin bu denetimlerde yetersiz kaldığı kaydediliyor. Duyarlı vatandaşlar; "Bu balığa yazık günah. Üremek için mücadele veren bu balığa herkesin saygı göstermesi gerekiyor. Lütfen biraz daha duyarlı olalım" diyerek tepki gösteriyor.

Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi -