İNŞAAT İÇİNDE EĞİTİM

İlk gün rezilliği!

VAN 17.09.2013 11:01:07 0
İNŞAAT İÇİNDE EĞİTİM
Tarih: 01.01.0001 00:00
İhalesi 2012 yılının Eylül ayında yapılan ve 1 Ocak 2013 tarihinde teslim edilmesi gereken Süphan İlköğretim Okulu henüz bitirilmedi.

Haber: Oktay CANDEMİR

Süphan İlköğretim Okulu´nun geçici kabul ile teslim alınması yeni başlayan eğitim-öğretim sezonunda velileri kaygılandırıyor. Öğrenciler geldikleri okulda inşaat manzarasıyla karşılaşırken, veliler, "İnşaat hali süren bu okulda çocuklarımız nasıl eğitim görecek? Bu hangi vicdana sığar. Yarın bu inşaat içinde çocuklarımıza bişey olursa hesabını kim verecek?" diyerek tepki gösterdi.
Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ihalesi 2012 yılının Eylül ayında yapılan ve 4 ayda bitirilerek Ocak 2013´te teslim edilmesi gereken Süphan İlköğretim Okulu aradan 9 ay geçmesine rağmen henüz bitirilemedi. Okul hala tam bir inşaat alanını andırıyor. Lavaboların inşaatı sürüyor, asansör  yapılması çalışmaları devam ediyor. Yeni bir bina olması nedeniyle betonlardan sarkan demirler tehlike saçıyor, sınıfların ne sırası, ne tahtası var, çevre düzenlemesi yapılmış değil. Ama buna rağmen geçici kabul ile teslim edilen okulda eğitim-öğretim yapılması kararı alındı. Bin 500 çocuk adeta bir inşaatta eğitim görecek.
Konuyla ilgili görüştüğümüz öğrenci velileri tepkilerini şöyle dile getirdi: "Van´da TOKİ konutları kaç ayda bitirildi ama çocuklarımızın eğitim gördüğü bu okul 15 aydır bitirilemiyor. Tahtası, sırası olmayan bir okul nasıl eğitim verecek? Bin 500 çocuk bu demir yığının içinde yaşayacak. Yarın çocuklarımıza birşey olursa hesabını kim verecek? Çocuklarımızın can güvenliği tehdit altında. İnsan canı bu kadar ucuz olabilir mi? Buradan Valilik ve Milli Eğitim Müdürlüğüne sesleniyoruz. Lütfen yaşanabilecek bir facianın önüne geçin."
İsmini vermek istemeyen bir okul idarecisi ise Milli Eğitim Müdürlüğü´nün tüm itirazlarına rağmen "Bu okul açılacak. Konu kapanmıştır" diyerek okulu öğretmen, veli ve öğrencinin rızası olmadan açtığını söyleyerek, "Bize 400 TL de para vererek, başınızın çaresine bakın dediler. İşimiz zor. Çocukların eğitimsiz kalmaması için bu şartlarda eğitim yapmaya çalışacağız." dediler.
Okul inşaatı sürerken okula gelen öğrenciler ve öğretmenler kendi imkanlarıyla okul sıralarını taşıyarak eğitim yapmaya çalıştı.