İnan'dan Ankara ziyareti ile alakalı açıklama

‘Basın, milletin müşterek sesidir.’

VAN 24.11.2012 14:55:48 0
İnan
Tarih: 01.01.0001 00:00

Bir süre önce Ak Parti il başkanı adayı olan tecrübeli siyasetçi, abimiz Naif Şabu ve biz arkadaşları hakkında bazı internet sitelerinde çıkan haberlerin Ankara’ya gitmek konusunda doğru olduğunu lakin ‘’Muhalif’’ başlığı, içeriğinin yapılmak istenen ile farklılık arz ettiğini belirtmek isterim.


‘Basın, milletin müşterek sesidir.’  

Bu inançla ilimizde zor şartlar altında olsa da her zaman bizleri aydınlatma ve haber vermede hayli faydası olan internet sitelerinde çıkan haberler konu içeriği Ankara’ya gidiş olarak doğru, şahsıma ait @burhanvan  twitleri doğru, sadece ‘’muhalif’’ başlıklı içerik olarak  keşke başka bir başlık ile yayımlansaydı. İlimizde sıkıntıları diz boyu olduğunu bildiğimiz ve her zaman yanlarında olduğumuz  hizmetin en iyisini en doğrusunu vermeye gayretli hiçbir gazete veya internet sayfasına yayımladıkları konular için müdahale etmedik bunlara da etmediğimiz gibi.


Basın hürriyeti kalkarsa, vicdan, eğitim, konuşma hürriyetleri de kalkar.


Kaldı ki, bir çok duyum ve istihbarata göre yapılan haberler gibi bu haberi de yapmak isteyen basınımızın başarılı gazetecileri,  benden Twitter’den attığım mesajları kullanmak ve haber yapmak için izin istemiş ve bir kaç soru sorulmak üzere verdiğim cevaplardan ötürü haberleştirmişlerdir. Kimisine göre yazarken, diğer bir kimselere göre ise okurken farklılık arz eden, ‘Muhalif grup Ankara’ya çıkarma yaptı’ başlığı ve anlamı günün gündemine uymayan içerikten dolayı bu yanlış anlama meydana gelmiştir. İçeriğine müdahale etmediğimiz bu başlık haberi gün itibariyle sert olmuş ama haber de olduğu gibi Ankara seferi doğrudur.

 

Ankara’ya gelmek isteyen arkadaşlarımızın işlerini gidişe uyarlamaya çalışması sonucu kimisi sağlık sebeplerinden, kimisi ilgili olduğu işlere göre uyarlayarak bizler buluşacak ve Büyük kongresi yapılmış olan Partimizin yeni kurmaylarına hayırlı olsun dileklerimiz için yapacağımız ziyaretler sonrası ilimize geri dönecektik.  Naif Şabu ve birlikte olduğumuz arkadaşlarımız kurulduğundan beri partimize hizmet etmiş ve yıllardır çeşitli görevlerde bulunmuş çok değerli siyasetçilerdir. Diğer zamanlarda olduğu gibi elbette şimdilerde de yıllardır hizmet ettiğimiz Ak Parti Genel Merkezini, yöneticilerini ve bakanlarını ziyaret edeceğiz. Bundan doğal ne olabilir ki. Diğer bir yandan bizim şu an yerelde hizmet eden kongrede elde ettikleri yöneticilik mazbatası alan arkadaşlarımızla bir sıkıntımız yoktur. Aynı çatı altında parti tüzüğümüzde ve ahlaken yapılması gereken hizmetlerde ortak düşüncelerimizle hizmet etme çabalarımız vardır. Partimizin Van’da başarılı olması için daha önce nasıl çalışmalar içerisinde yer aldıysak diğer yöneticilerle, şimdi de hiçbir tereddüte mahal vermeden bu arkadaşlarımıza da partimizin başarılı olması için bütün gayretimizle yardım etmeye devam edeceğiz. Öncesinde olmadığı gibi şimdilerde de Ankara’ya gidip o arkadaşları şikayet etme gibi bir düşüncemiz ya da bir eylemimiz olmamıştır, olmazda.


Dünyanın her yerinden herkesin yenileceği bir yer vardır. Kimilerini yenilgi yıkar , kimileriyse zaferle küçülür, bayağılaşırlar. Büyüklük, hem yenilgiyi, hem de zaferi kabullenebilen kişilerde yaşar. Diyor,John Steinbeck… 

Birlikte partimizin başarısı için gayret içinde olduğumuz arkadaşlarımızdan üçünün haricin de, diğer arkadaşlarımızın Van ilinde işleri uzadığından bu ortak düşüncemiz ziyarete dönüşmemiştir. Kimselerin bunu başka mecralara çekme çabası başarılı olmayacaktır.

Rüyaları gerçekleştirmenin en iyi yolu uyanmaktır. S. M. Power Saygılarımla, Burhan İNAN

Bereketli, huzurlu, sorunsuz İyi çalışmalar dilerim.