İMREN GÖRÜŞMEK İSTEMEDİ

ESKİ SAĞLIK MÜDÜRÜ ACAR NE SÖYLEMİŞTİ ?

VAN 15.04.2015 10:07:37 0
İMREN GÖRÜŞMEK İSTEMEDİ
Tarih: 01.01.0001 00:00

'Semt Poliklinikleri' HAYAL OLDU!

Van'da 23 Ekim ve 9 Kasım 2011 tarihlerinde yaşanan depremlerin üstünden 3 yılı aşkın bir zaman geçti. Deprem ile birlikte birçok kurum binası ağır hasar aldı ve yıktırıldı. Deprem sonrası İpekyolu Hastanesi, Doğumevi Hastanesi, Devlet Hastanesi ve YYÜ Araştırma Hastanesi de yıkılan binalar arasında yerini aldı. Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezi de şehirden uzak yerlerde hizmet veriyor. Hal böyle olunca kentte 'Semt Poliklinikleri' ihtiyacı doğdu. Gazetemizin defalarca gündeme getirdiği ve daha önce yapılan açıklamalarla İpekyolu ve Tuşba ilçelerinde semt poliklinikleri ile ilgili çalışmaların son aşamaya gelindiği ifade edilse de semt poliklinikleri ile ilgili somut bir çalışmanın olmadığı görülüyor. Yetkililer ise bu konuda net bir açıklama yapmıyor!

 Haber: Fazıl ERÜŞ

Gazetemizin ısrarla gündeme getirdiği ve artan Van nüfusunun ihtiyacı olan 'Semt Poliklinikleri' hayal olmuşa benziyor. Daha önce yapılan açıklamalarla İpekyolu ve Tuşba ilçelerinde semt poliklinikleri ile ilgili çalışmaların son aşamaya gelindiği belirtilse de Van'da birçok konu gibi bu konu da yılan hikayesine dönmüş durumda.

İMREN GÖRÜŞMEK İSTEMEDİ
Konuyla ilgili ısrarla görüşmek istediğimiz Van İl Sağlık Müdürü Dr. Yakup İmren, konu ile ilgili görüşmek istemediğini belirterek topu Van Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'ne attı.

ERDEN'DEN BİR CÜMLELİK AÇIKLAMA
Bunun üzerine Van Kamu Hastaneleri Birliği Tıbbi Hizmetler Başkanı Dr. Metin Erden'e basın personelinin aracılığı ile sorularımızı ilettik. Ancak Erden de 'Semt Poliklinikleri' ile ilgili bir cümlelik açıklama yapma gereği duydu. Erden, "Sağlık Bakanlığı ile bu konuda yazışmalarımız devam ediyor. Kesinleşmiş bir şey yok" demekle yetindi.

ESKİ SAĞLIK MÜDÜRÜ ACAR NE SÖYLEMİŞTİ ?
Van İl Eski Sağlık Müdürü Dr. Bilal Acar, İpekyolu ve Tuşba ilçelerinde semt poliklinikleri ile ilgili çalışmaların son aşamaya geldiğini belirtmişti. Dr. Acar, İpekyolu ve Tuşba ilçelerinde semt poliklinikleri ile ilgili çalışmaların her ne kadar son aşamaya geldiğini belirtmiş olsa da an itibari ile semt poliklinikleri ile ilgili somut bir çalışmanın olmadığı görülüyor. Yetkililerin konu ile ilgili detaylı açıklama yapmaması ise halkın haber alma hakkını kısıtlıyor.

Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi - Fazıl Erüş