İmren: 'Ebeler, kutsal bir görev üstleniyor'

Van Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yakup İmren, 21-28 Nisan arasında kutlanan Ebeler Haftası nedeniyle yayınladı ğımesajında, ebelerin kutsal bir görev üstlendiğini ve her türlü zorluklara rağmen vazifelerini yerine getirdiklerini belirtti.

VAN 20.04.2015 18:57:35 0
İmren:
Tarih: 01.01.0001 00:00
            İmren, ebelik mesleğinin oldukça eski bir maziye sahip olduğunu belirterek, "Hekimlik kadar eski bir sanat olan ebelik, yalnız kadın için değil toplum ve aile için de önemli bir meslektir. Ana-Çocuk Sağlığı hizmetleriyle birlikte, doğum öncesi, doğum ve doğum sonrası dönemde anneye ve bebeklere bakım hizmetleri veren ebeler, sağlık alanında yurdumuzun ve İlimizin her köşesinde oldukça önemli ve kutsal bir görev ifa etmektedirler. Bireyin dünyaya gözünü açar açmaz, karşılaştığı ilk kişinin ebeler olduğunu dile getiren İmren, "Birey dünyaya geldiğinde ilk ebeler ile karşılaşıyor. İnsan hayatının kutsallığından ödün vermeden, sabır, çaba ve sevgi ile her zaman, her türlü koşullarda dahi mesleğini icra etmeye çalışan ebelerimiz ziyadesiyle özverili çalışmaktadırlar. Dünyaya gelen bebeklerimizin en iyi koşullarda dünyaya gelmelerine yardımcı olan ve onlara yaşam mücadelelerinde ilk desteği veren ebelerimiz, gelecek kuşakların sağlıklı yetişmesinde etkili ve verimli sağlık hizmeti sunulmasında görevlerini sorumluluk bilinciyle eksiksiz yapma çabasını göstermektedirler" dedi.

                İmren, ebelere hizmetlerinde başarılar dilerken, görevlerinde her zaman yanlarında olduklarını da dile getirerek,"Sağlık sistemimizin vazgeçilmez unsurlarından biri olan, görev ve sorumluluklarını özveri ve sevgi ile yerine getiren tüm ebelerimizin Ebeler Haftasını kutlar, iyi çalışmalar dilerim" dedi.

Bölge Gazetesi Haber Merkezi