İmren: “Artık doktorlar hastaların ayağına gidiyor“

Van İl Sağlık Müdürü Dr. Yakup İmren vatandaşların eskiden hastanelerde tedavi görmek için saatlerce sıraya girmek zorunda kaldığını belirterek, 'Ama bugün artık evimizde bile hasta yatağımızda tedavi görebiliyoruz. Geçmişte 7 has

VAN 28.04.2015 19:00:04 0
İmren: “Artık doktorlar hastaların ayağına gidiyor“
Tarih: 01.01.0001 00:00
Van İl Sağlık Müdürü Dr. Yakup İmren, Yardımcısı Yaşar Beygo ve Sağlık Basın Danışmanı Adem Yılboğa, ildeki basın kuruluşlarını ziyaret etti.
Anadolu Basın Birliği'ne ilk ziyareti gerçekleştiren Dr. İmren'i burada Van Anadolu Basın Birliği Başkanı Vezir Baş ve yönetimi karşıladı.
Dr. İmren masalarda gördüğü sigara küllüklerine de dikkat çekerek sigara'nın zararlarından söz etti. Küllükleri külliyen kaldıralım mesajı vererek sigarayı bırakmaya davet eden Dr. İmren, daha sonra Doğan Haber Ajansını da ziyarette bulundu. Bölge Müdürü Feyat Erdemir, tarafından karşılanan İmren, son olarak Vansesi Gazetesi'ne ziyarette bulundu. Dr.Yakup İmren, Vansesi Yazı İşleri Müdürü İkram Kali ve Spor Müdürü Rıdvan Can tarafından karşılandı. İmren, Van'da 300 bin kişiye sağlık okur yazarlık eğitimi verdiklerini söyledi.
 
"SEMT POLİKLİNİKLERİNİN YERİ BELLİ OLDU"
Van'ın 77 yıllık tarih kokan gazetesini ziyaret etmenin kendilerini çok mutlu ettiğini belirten Dr. İmren, "Semt polikliniği yer ayarlaması birebir kamu hastanelerinin işidir. En son yaptığımız toplantı da yer ayırdıklarını ve bakanlıktan da söz aldıklarını söyledi. Bunun resmi yazısını da aldıkları zaman buna başlayacaklar. Ben daha önce de Halk Sağlığı Müdürlüğü yaptım. Halk Sağlığı Müdürü iken yıllar önce yapılmayan çalışmaları yaptık. Van'daki sağlık birimlerinin de bir birinden ayrılması çok daha iyi oldu. Her birim belli bir yükü aldı. Bu da işin daha iyi yapılmasına katkı sunuyor. Sağlıkta yüzde yüz memnuniyet hiçbir zaman olmaz" dedi.
 
"DOKTORLAR HASTALARIN AYAĞINA GİDİYOR"
İnsanların eskiden hastanelerde tedavi görmek için saatlerce sıraya girmek zorunda kaldığını belirten İmren, "Ama bugün artık evimizde bile hasta yatağımızda tedavi görebiliyoruz. Sağlık alanında sahalarda verdiğimiz eğitimlerde insanları çok etkiliyor. Sağlık alanında her gün biraz daha üstte olmamız gerekiyor. Geçmişte 7 hastalığa karşı aşı uygulanırken, bugün 14 hastalığa karşı aşılama yapılıyor. Aşı noktasında da Türkiye ortalamasını yakaladık. Van'da da çocuk felci diye de bir şey yok. Sağlığın her yönüyle yoğunlaşıyoruz. Aile hekimlerinde de şuan bir düzenleme yok, ama kalitenin artması için çalışmalar içinde oluyoruz" ifadelerini kullandı.
 
"İNSANLARA KANSER TARAMASI YAPMAK İÇİN YALVARIYORUZ"
Kanser taramalarında artık insanlara yalvardıklarını anlatan Dr. İmren, "Belli bir yaş grubunda insanları taramaya getirmek için yalvarıyoruz. Her alanda kanser taraması yapıyoruz. İnsanlar kanser, rahim ağzı vb. kanser taramalarını yapmak istemiyor. İnsanların bu tür taramalarına ilgi göstermesini istiyoruz. İnsanların aile hekimlerine gitmesini ve onlarla tanışmasını istiyoruz. İnsanlarımız buna çok alışık değil. İnsanlar ne zaman hastalansa o zaman hastaneye gitmeyi tercih ediyor. Aslında öyle olmamalı, sürekli aile hekimleri ziyaret edilmelidir. Biz sadece sağlık hizmeti vermiyoruz. Sağlık konusunda da eğitim veriyoruz. 300 binin üzerinde insana sağlık okuryazarını arttırmak için eğitim veriyoruz. Bu yeterli mi, tabi yeterli değil" dedi.

Bölge Gazetesi Haber Merkezi