İmralı sürecinde 20 yıl geç kalınmıştır

`KCK operasyonları kapsamında 7 Haziran 2012`de tutuklanan Van Belediye Başkanı Bekir Kaya partililerle bir araya gelerek, 'İmralı sürecinde 20 yıl geç kalındı' dedi.

VAN 31.03.2013 14:55:42 0
İmralı sürecinde 20 yıl geç kalınmıştır
Tarih: 01.01.0001 00:00
BDP Van İl Binasında partililerle bir araya gelen Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, İmralı sürecinde 20 yıl geç kalındığını söyledi.
 
Kendilerinin rehin tutulduklarını ve süreçle bağlantılı olarak bırakıldıklarını iddia eden Kaya, "Biz bu süreçten çok memnunuz. Dün tahliye olduk. Bizim tahliyemiz çok büyük bir şey değildir. Çünkü KCK operasyonları kapsamında hala binlerce arkadaşımız içerde. Bizleri ziyaret eden herkese teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.
 
İmralı sürecini değerlendiren Kaya, bu süreçte 20 yıl geç kaldıklarını ve nihayet insanların hayatlarını kaybetmeyecek olmasından mutluluk duyduklarını söyledi.
 
Kaya, "Bu zamanında yapılmış olsaydı belki binlerce insan ölmezdi. Ama bu süreçte 20 yıl geç kaldık. Umarım bu süreç çok küçük hesaplarla heba edilmez. Teknik konulara takılmaz. İyi niyetli görüyoruz. Kullanılan dil üç dört ay önceki üsluptan çok farklı, umutluyuz. Ama bir açıklamayla her şey bitti anlamına gelmiyor" Diye konuştu. (Murat Dalgın - İLKHA)