İMO: Metruk binalar yıkılmalı

Van İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Başkanı Faruk Görünüş, metruk binaların tespit edilerek yıkılması gerektiğini söyledi.

VAN 12.05.2020 13:27:32 0
İMO: Metruk binalar yıkılmalı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van’daki metruk binalarla ilgili açıklama yapan İMO Başkanı Faruk Görünüş, “Kentimizde kullanılmayan, atıl durumda bulunan veya yeni inşaatlar yapılmasını bekleyen boş araziler içinde birçok metruk bina bulunmaktadır. Bu metruk binalar, insanların can ve mal güvenliğini tehdit ediyor, çevre kirliliğine yol açıyor ve kent estetiğini olumsuz yönde etkiliyor.” dedi.

Söz konusu binaların tespit edilerek yıkılması gerektiğini ifade eden Görünüş, şunları söyledi:
“Bu metruk binaların madde bağımlısı bireylerin uğrak yeri haline geldiği aşikârdır. Aynı zamanda bu mekanların madde saklanması ve gizlenmesi gibi amaçlarla kullanılabileceği ihtimali yüksektir. Bu binaların tespiti, yıkılması ve enkazlarının kaldırılması noktasında ilgili her kurum üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmelidir. Bu anlamda İl ve İlçe belediyeleri ile Valilik tarafından metruk bina tespit ve kararıyla ilgili işlemlerin 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 39. Maddesi ve ilgili diğer mevzuat doğrultusunda ivedilikle karara bağlanarak yıkımları gerçekleştirilmelidir.” 
Haber: Adil Harmancı

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi