İmitasyon takı çeşitlerine yoğun ilgi

İran Çarşısı esnaflarından Zeya Takı işyeri sahibi Mesut Borak, son yıllarda altın fiyatlarında yaşanan yükselişten dolayı, bir çok vatandaşın altın yerine altın kaplama, imitasyon ürünlere rağbet ettiğini söyledi.

VAN 27.08.2021 10:00:59 0
İmitasyon takı çeşitlerine yoğun ilgi
Tarih: 01.01.0001 00:00

Altın kaplama ürünlere gösterilen ilgiden dolayı işlerinde yoğunluk olduğunu söyleyen Borak, halkın ilgisini fırsata çevirerek altına benzer ürünler satmaya başladıklarını ifade etti.
Daha önce bujiteri üzerine bir iş yerinin olduğunu söyleyen esnaf Mesut Borak, müşterilerin yoğun talebi üzerine İstanbul’daki kuyumcu ustalarının usta ellerinden çıkan 14 ve 22 ayar altın kaplama takı çeşitlerini getirerek müşterilerin hizmetine sunduklarını dile getirdi. Borak: “Altın fiyatlarının yükselmesinden dolayı insanlar, altına benzer takılara yöneldi. Biz de bunu fırsata çevirerek böyle bir işyeri açtık. Kuyumcu ustalarının çoğu kuyumcu atölyelerinde şimdi bakırdan yapılma, imitasyon ürünler çıkarmak için kullanmaya başladı. Talep artınca biz de altın kaplama, imitasyon ürünleri Van halkına, Hakkari, Şırnak ve diğer çevre illere sunmak için böyle bir yer açtık. Ürünlerimiz İstanbul’daki kuyumcu ustaları tarafından üretiliyor. Örnekleri kuyumcu vitrinlerinde var, altına benzemesi ve fiyatlarının cazip olması çok tercih edilmesine neden oluyor” dedi.
İran Çarşısı esnaflarından Zeya Takı işyeri sahibi Mesut Borak, şunları söyledi: “17 yıldır İran Çarşısında esnafım. Daha önce işimiz bujiteri üzerineydi. Altın fiyatlarının yükselmesinden dolayı insanlar imitasyon takılara yöneldi. Biz de bunu fırsata çevirerek böyle bir işyeri açtık. Ürünlerimiz İstanbul’daki kuyumcu ustaları tarafından üretiliyor. Vatandaşların talebi çok iyi, işlerden gayet memnunuz. Durumu iyi olanlar zaten kuyumculara gidiyor, durumu iyi olmayanlar da bize geliyor. Bu güne kadar herhangi bir şikayet almadık, nasip olursa daha iyi ürünler getirmeyi düşünüyoruz. Başka şubemiz yok, tek şubemiz burası. Ürünlerin fiyatları kalitesine göre değişiyor. Müşteri 10 TL’ye de ürün alabiliyor, 2 bin TL’ye de ürün alabiliyor. Fiyatlar ürünün kalitesi ve işçiliğine göre değişiyor. Ürünlerimiz 14 ayar, 22 ayar altın kaplamadır.”


Özel Haber: M. Selim KURT

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi