İMAR KONUSU

Van Özalp Belediye Eş Başkan Yardımcısı Okan Bayram, belediyeyi borçla devraldıkları için istedikleri çalışmayı yürütemediklerini belirterek, 'Bizim sıkıntımız 2014 yılıydı, ama bu süre içinde borçlarımızı hemen hemen yarıya

VAN 27.04.2015 09:26:55 0
İMAR KONUSU
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Haber: Adil HARMANCI

Gazetemize konuşan Özalp Belediyesi Eş Başkan Yardımcısı Okan Bayram, göreve geldikleri günden bu yana yürüttükleri bazı çalışmalara ilişkin bilgi verdi.

BORÇLAR YARIYA İNDİ

Belediyenin geçmiş borcunun kendilerini olumsuz etkilediğini, ancak bu borcun önemli kısmını ödedikleri için ileriki süreçte daha iyi bir performans sergileyecekleri mesajını veren Bayram, "Belediyeyi 15 milyon lira borçla devralmıştık. Bizim sıkıntımız 2014 yılıydı, bu süre içinde borçlarımızı hemen hemen yarıya indirdik. 2015 yılı daha da hareketli olacak" dedi.

TRAFİK SORUNU

İlçede garaj olmadığı için araçların rasgele park edildiğini ve bunun da ulaşımda sıkıntı oluşturduğunu belirten Bayram, şöyle devam etti:
"Belediye olarak ulaşım sorununu hal etmek için bazı araçlar aldık. Önümüzdeki süreçte ilçede bir tane garaj yapımı planlanıyor. Özalp zaten dar bir alan, araçlar park ediliyor, insanların hareket alanı daralıyor. Onun dışında sebzecileri bir araya toplamamız gerekiyor, buna yönelik bir projemiz var. Arpacılar ilçe merkezi için sıkıntı oluşturuyor, arpacılar için yer temini üzerinde çalışıyoruz. Onlar da ilçe merkezinde kaldığı için şehir dışına çıkması gerekiyor."

HAYVAN PAZARI KURULDU

İlçenin bir hayvan pazarı ihtiyacı olduğunu ve bunu da giderdiklerini anlatan Bayram, "Hayvan pazarı kuruldu bitme aşamasında. Bir-iki eksiği var, Mayıs ile Haziran ayları arasında faaliyete geçecek. Hayvanların kesimi, kontrolü yapılacağı hijyenik bir alan yapılıyor. Mezbahana ve hayvan pazarı iç içedir, büyük bir tane de arıtma sistemi kurulmuş içinde." diye konuştu.

KADIN EMEK PAZARI

Bayram, kadınlara yönelik ekonomik bir çalışmayı da şöyle açıkladı: "Kadın Emek Pazarı üzerinde bir çalışmamız var. Onun için de şimdi yer arıyoruz. Çünkü ilçede yer sıkıntısı çekiyoruz. Merkezi alanda yerimiz olmadığı için o yönde sıkıntılarımız var. Uygun bir yer bulursak böyle de bir pazar projemiz var."

İMAR KONUSU

İlçede daha önce imar olduğunu ancak Van'ın Büyükşehir statüsüne alınmasıyla bu sorunun daha da büyüdüğünü ifade eden Bayram, imar konusunda da gerekli çalışmalarının olduğunu belirterek, "İlçede imar var ancak en büyük sıkıntımız meralardır. Araziler tapulu olmadığı için herkes kafasına göre bir yeri zapt etmiş. 10 dönüm, 20 dönüm, ondan sonra git bu düğümü çöz. Şimdi o yönde imar çalışmamız var. İmar Komisyonu da o yönde çalışmasını devam ettiriyor." bilgisini verdi.

MUHTARLARLA TOPLANTI

Özalp Belediyesi önümüzdeki faaliyet döneminde mahallelere yönelik stabilize çalışması başlatacak. 
Belediye Eş Başkan Yardımcısı Okan Bayram, bu konuda da şu bilgileri verdi: 
"Mahallelere yönelik stabilize çalışmalarımız olacak. Bu amaçla ilçenin tüm mahalle muhtarlarıyla bir toplantı yaptık, bir hafta 10 gün önce. 7 grup halinde çalışmaları yapacağız. Grupların hepsini ayarlamışız ve kura çekerek yaptık biz bunu. Çünkü kura çekmediğimiz zaman; diyelim ki Emek mahallesinde bir sorun çıktı, başka bir yerde çalışma yürüttüğümüz halde buraya araç gereçleri çekebiliyorduk. Ama şimdi öyle olmayacak, muhtarları da çalışmaya ortak ederek bütün mahallelerin sırasıyla yollarını eksiklerini gidermeye çalışacağız. Mesela iki günlük işimiz var ise o köyde iki gün boyunca çalışarak o işimizi bitireceğiz. Mahallelerde stabilize, menfez, korege boru çalışması yapacağız. Bütün çalışmamızı yapıp o şekilde çıkacağız."

Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi - Adil Harmancı