İMAN KALESİ VAN UYUŞTURULUYOR

MEHMET ALİ ORTAÇ

VAN 17.03.2017 19:56:39 0
İMAN KALESİ VAN UYUŞTURULUYOR
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Bu hafta Van’da 20 bin civarında uyuşturucu bağımlısının olduğunu öğrendiğimde çok ama çok üzülmüştüm. Birde aklıma alkollü içki kullananların sayısı eklenince üzüntüm biraz daha arttı.

Nasıl oluş(turul)muştu öyle 20 bin kişilik bir bağımlı ordusu? Düşünsenize, neredeyse bağımlıların sayısı ilköğretimde okuyan çocuklarımızın sayısına ya da kamu kurum ve kuruluşlarda çalışan memurların sayısına yetişmiş.

Şehrimizde, kötülüklerin anası olan içki yol üstü dükkanlardan rahatlıkla temin ediliyor. Maalesef bu durum da herkes tarafından kanıksanmış. Öyle gözüküyor ki Van’da uyuşturucu maddeleri de artık içki kadar rahat temin ediliyor. Aslında bu her iki tablo Van için çok vahim ve kabul edilemez bir durumdur.

İman kalesi olan şehrimiz ve gençliği, nasıl bu hale geldi. Bu soru üzerine kafamı çok yordum. 20 bin bağımlı demek, ibadetten uzaklaşmış, kötülüğe bulaşmış, aile huzuru, gönül huzuru kalmamış, hayattan keyif almak için bu illete bulaşmış ama hayatı kendilerine zehir etmiş 20 bin can demek!

Biliyor musunuz aklıma ne geldi? Kanaatimce birileri şehrimizi, yarınlarımız olan gençlerimizi bir plan dairesinde kendi bataklıklarına çekiyor. Bu işin piyasası için de kendilerine 20 bin kişilik müşteri potansiyeli oluşturmuşlar.

 Hepinizin malumu bölgemizdeki uyuşturucu işi devletin içerisindeki Ergenekon, Jitem ve Fetö'nün polis yapılanmasının ya  eliyle yapıldı veyahut bölgede onların adamlarının eliyle yapıldı. Hâlâ bu karanlık ve kirli yapıların devlet kademelerinden tamamiyle temizlendiğini kimse iddia etmiyor ve edemiyor. 

Yine kurulduğu günden beri uyuşturucu işiyle Pkk'nin adı da anılmaktadır. Bu saydığım yapıların hepsinin de  emperyalist devletlerle iş birliği gözler önündedir. Bu iş öyle masumane gelişip bu seviyelere gelmedi bence. Oyun büyük...

Emperyalist devletler  Osmanlı'yı 1. Dünya savaşında yenilgiye uğratınca onu Mondros ateşkes antlaşmasına mecbur kıldılar. Bu antlaşmanın 24. Maddesinde vilayat-ı sitte olarak bilinen Van’ın da aralarında olduğu Kürdistan'da altı ilin luzüm görülmesi halinde işgali dile getirilmiş. 

Yıkılan Koskoca Osmanlı topraklarında neden altı il. Neden Van? Demek  Van bu topraklarda iman kalelerinden bir kaleydi ve halen de İman kalesidir. görünürde emperyalistler belki halen fiili olarak bölgemizi ve şehirlerimizi işgal edemediler ama milletimizin imanı aleyhine çok sinsi ve organizeli bir mücedele veriyorlar. Malesef bu mücadelelerinde sistemin ve yereldeki işbirlikçilerininde yardımıyla baya mesafe de katetmişler. 

Gayri İslami fikirlerle birçok müslüman evladının zihinlerini kirletmişler.  Günahlara bulaştırarak İman mahalli olan gönülleri yaralamışlar, uyuşturucuyla, içkiyle yeni neslimizin önemli bir kısmını kendilerine karşı hiç bir şekilde direnemeyecek hale getirmişler.

Müslüman halkımızın  düşmanı emperyalistler ve onların devlet ve halk içerisindeki işbirlikçileri inşallah  başaramayacaklar. Ama bunun için öncelikle gençlerimize birilerinin sahip çıkması lazım. Şahsen benim, uyuşturucu ve alkole müptela olmuş gençlerimize sahip çıkma ve onları ıslah etme mücadelesinde sadece ama sadece Van'ın İslami Cemaatlerine mensup İman fedailerinden beklentim var. 

Bu hayırlı hizmeti yapacak ellerinden öpülesi kardeşlerime naçizane önerim, öncelikle uyuşturucu ve içkiye müptela olmuşlara bizim canlarımız gözüyle bakmamız gerek. Suçun bütününü onlara yüklememek lazım. 

Zaten yukarıda saydığım yapılar onların bu bataklığa saplanmalarına en büyük sebep değil mi? Davetçi kardeşim! bu gençlerimize şefkatle, ihsanla yaklaşıp, hikmetle kendilerine yardımcı olmak istediğinin mesajını vermelisin. 

Kendilerine İman hakikatlerini anlatarak onları da İslam'ın huzur ve kurtuluş dairesine katmalısın.

VAN OLAY