İmamın Müteeahhit İsyanı

Van depreminde hasar gören caminin imamı, caminin tadilatını yarım bırakan müteeahhite vaazda isyan etti.

VAN 1.12.2012 15:53:26 0
İmamın Müteeahhit İsyanı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van'da depremde hasar gören Ezberciler Camisi İmamı Mehmet Ali Güldal, caminin tadilatını yarım bırakan müteeahhite vaazda isyan etti. Müteahhiti cemaate şikayet eden imam Güldal, "Müteahhite mesaj çektim ve 'seni Allah'a havale ediyorum' dedim" diyerek vaazını tamamladı.

Van'da 23 Ekim ve 9 Kasım tarihlerinde meydana gelen 7.2 ve 5.6 büyüklüğündeki depremlerde Van'daki bir çok cami gibi Cumhuriyet Caddesi üzerindeki bir iş yerinin altında bulunan 2 bin 500 kişi kapasiteli Ezberciler Camisi de hasar gördü. Depremden sonra bir müteahhitle anlaşılarak, iş merkezi ve cami için onarım başladı. Ancak müteehhit caminin bir kısmını güçlendirip onardıktan sonra işi yarıda bıraktı. Van'da bir çok caminin de onarımda olması nedeniyle cemaatin büyük bir kısmı Ezberciler Camisi'ne akın etti. Cemaatin şikayetlerinden bıkan cami imamı Mehmet Ali Güldal, bugün cuma vaazında müteahhite tepkisini dile getirdi.

'SENİ ALLAH'A HAVALE EDİYORUM' MESAJI

Defalarca aradığı ancak bir türlü cevap alamadığı müteehite cep telefonuyla mesaj gönderdiğini belirten İmam Güldal, bu mesajını da cuma namazı için camiyi dolduran cemaatle paylaştı. Müteaahitin telefonuna cevap vermediğini belirten İmam Güldal, "Müteahhid bana söz verdi. Ama 1.5 aydır yolunu gözlüyordum. Defalarca aradım cevap vermeyince ben de telefonuna 'Müteehhit kardeş sen, ben ve cami personelini cemaat karşısında mahçup ettin. Benim sana diyeceğim yok. Seni Allah'a havale ediyorum' diye mesaj attım. Umarım derdimizi sıkıntımızı anlamıştır" dedi.

Van Müftüsü Nimetullah Arvas, Van merkezdeki 348 camiden birinin tadilat nedeniyle kapalı olduğunu ve diğer camilerdeki onarımların da sürdüğünü söyledi. Camilerin kısmen açık olduğunu belirten Müftü Arvas, tadilatların en kısa sürede tamamlanıp cemaatin yaşadığı sıkıntının giderileceğini kaydetti. - Van