İmam Hatip Öğrencisinin Başarısı

Türkiye geneli düzenlenen şiir yarışmasında Türkiye ikincisi olan Van İskele Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Miyeser Acar, Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlenen programda ödüllendirildi.

VAN 26.11.2012 18:58:27 0
İmam Hatip Öğrencisinin Başarısı
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Van İskele Anadolu İmam Hatip Lisesi konferans salonunda düzenlenen programa Van İl Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır, İl Müftüsü Nimettullah Arvas, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Abdulbaki Aydın, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

 

Programın açılış konuşmasını yapan Okul Müdiresi Gülser Karataş, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Okul olarak birçok etkinlik hazırlamak istediklerini, ancak gelecek misafirleri karşılayacak düzeyde bir salonlarının olmaması nedeniyle bunu yapamadıklarını belirten Karataş, "Bugün ilk defa yeni okulumuzun konferans salonunda bir aradayız. Şuan ki mutluluğumuzu anlatmak çok zor. Ben okulun yapımında emeği geçen başta Van Valisi Münir Karaloğlu olmak üzere İl Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır ve emeği geçen herkese teşekkür ediyor, tüm öğretmen arkadaşlarımın öğretmenler gününü kutluyorum" dedi.

 

Programda bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır ise öğretmenliğin önemine değinerek, "Öğretmenlik kutsal bir meslektir. Çünkü bizim eğittiğimiz insandır. Aileler, en sevdikleri varlıklarını, çocuklarını bizlere emanet ediyorlar. Bizler de onları en güzel şekilde yetiştireceğiz. Ben bu vesileyle tüm öğretmenlerime başarılar diler, onların öğretmenler gününü kutluyorum" ifadelerini kullandı.

 

Programda okunan şiirlerin ardından okul öğrencileri tarafından, köy okuluna atanan bir bayan öğretmenin PKK tarafından öldürülmesini anlatan bir skeç sahnelendi.

 

Program sonunda Türkiye`nin 81 ili arasında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında şiir dalında Türkiye ikincisi olan Miyeser Acar`a İl Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır ile İl Müftüsü Nimetullah Arvas tarafından ödül verildi. (Fırat Arslan - İLKHA)