İmam-Hatip öğrencilerinden büyük başarı

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) yarışmaya 'Karma Eğitim Sisteminin Öğrenci Psikolojisi Üzerindeki Etkileri' isimli projeyle katılan İmam Hatip Lisesi öğrencileri, psikoloji dalında aldıkları ikincilik ödül

VAN 29.03.2013 16:29:52 0
İmam-Hatip öğrencilerinden büyük başarı
Tarih: 01.01.0001 00:00
Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK "44. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması"nın ödül töreni Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Cengiz Andiç Kültür Merkezi Sergi Salonu`nda yapıldı. Törene Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektör Vekili Prof. Dr. Kenan Demirel, TÜBİTAK Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Cemil Tunç, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Gıyasettin Subay, dekanlar, bölüm başkanları, öğretmen ve öğrenciler katıldı.


Törende bir konuşma yapan TÜBİTAK Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Cemil Tunç, "8 ilden toplam 75 projenin katıldığı yarışma sonunda 30 projenin ödül almaya hak kazandı. Van, Siirt, Muş, Bitlis, Hakkâri, Ağrı, Batman ve Şırnak`tan toplam 330 proje bize geldi. Ancak bizim hepsini kabul etme imkânımız olmadığı için buraya sadece 75 proje davet edildi. Yarışma kuralı gereği bu süreç içerisinde belli bazı projeleri süreç dışına bırakmamız gerekiyordu. Yapılan yarışma sonunda birinci olan 10 proje Ankara`da yapılacak olan TÜBİTAK yarışmasına gönderilecek. Ancak şunu belirtmek istiyorum ki, bütün projeler güzel ve başarılıydı. Fakat bütün projeleri gönderemiyoruz." şeklinde konuştu.


Yarışmada Van`daki Erçek Çok Programlı Lisesi öğrencileri ile Özel Serhat Fen Lisesi öğrencileri Matematik ve Coğrafya dallarında yaptıkları projelerle birinci oldular.


Yarışmaya "Karma Eğitim Sisteminin Öğrenci Psikolojisi Üzerindeki Etkileri" isimli projeyle katılan Siirt İbrahim Hakkı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Halime Akdemir ve Afife Sevgili, rehber öğretmenleri Nurettin Erenkaya ile birlikte ikincilik ödülüne layık görüldü.


Tören, dereceye girenlere ödüllerinin verilmesi ile son buldu. (Fırat Arslan - İLKHA)