İller arası basketbol müsabakaları Van’da başladı

KYK yurtlarında kalan öğrencilerin katıldığı iller arası basketbol turnuvası bölge müsabakaları Van'da başladı.

VAN 22.03.2022 16:43:48 0
İller arası basketbol müsabakaları Van’da başladı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü tarafından bu yıl 34.sü düzenlenen iller arası basketbol turnuvası bölge müsabakaları start aldı. 21 Mart 2022 tarihinde Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Spor Kompleksinde başlayan bölge müsabakalarına Bingöl, Muş, Iğdır, Şırnak ve Ağrı illerinden toplam 120 öğrenci katılıyor.
Van Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, turnuva açılış programında yaptığı konuşmasında, "Gençlik ve Spor Bakanlığımız, yurtlarda kalan gençlerimize yönelik sportif aktiviteler düzenlemek ve sporu tabana yaymak adına pek çok etkinlik gerçekleştiriyor" dedi. 
Van’da her geçen gün düzenlenen organizasyon sayılarının arttığını belirten İnanç, "Bugün buradaki organizasyonumuzun da bizler için önemi büyüktür. Yurtlarımızda barınan gençlerimizin aynı zamanda sporla iç içe olmaları bizleri mutlu ediyor. Her gencimizin, her bir vatandaşımızın en az bir spor branşıyla uğraşması için tüm ekibimizle gayret gösteriyoruz. Yurtlarımızda kalan öğrencilerimiz arasında çeşitli branşlarda turnuvalar gerçekleştiriliyor. Bizler de Van olarak basketbol bölge turnuvasına ev sahipliği yapıyoruz. Ev sahipliğimizi sadece maçları oynatarak değil, aynı zamanda kentimizi ve kültürümüzü de görmeleri için gençlerimize gezi programı da hazırladık. İnşallah maçlardan fırsat buldukça gezi etkinliğimizi de gerçekleştireceğiz. Seyir zevki yüksek maçlar sporseverleri bekliyor. İlimize gelen tüm takım, sporcu ve hocaları başta olmak üzere, hakem ve diğer görevli arkadaşlarıma başarılar diliyorum" diye konuştu. 5 gün sürecek olan iller arası basketbol müsabakaları, Van takımı ve Bingöl takımı arasında oynanan ilk maçla birlikte start aldı.
Van’da oynanacak müsabakalar sonunda derece elde eden takımlar, Türkiye finallerine katılmaya hak kazanacak. / Prestij Haber Merkezi