İLK YARDIM GECİKİNCE

Kevenli TOKİ konutlarında oturan vatandaşlar, sağlık kuruluşlarına ulaşmada sorun yaşadıklarını belirterek, şu anda kullanılmayan bir binanın sağlık ocağı olarak restore edilmesini istiyor.

VAN 14.07.2015 13:48:07 0
İLK YARDIM GECİKİNCE
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Haber: Adil HARMANCI

Van'daki tüm TOKİ konutlarında en büyük sorunu sağlık ocağının olmaması oluştururken, sağlık kuruluşlarına oldukça uzak mesafede bulunan ve ulaşım sorunu da yaşayan Kevenli TOKİ konutlarında bu sorun daha da ciddi boyutlarda.

İLK YARDIM GECİKİNCE

Gazetemize konuşan TOKİ sakinleri, en küçük bir tedavi için çok uzaktaki sağlık kuruluşlarına gitmek zorunda kaldıklarını ve bu sırada gecikmeler yaşandığını söylüyor.

Bir kadının eşiyle tartışması ardından ertesi gün kendini zehirlemek suretiyle intihara kalkıştığını belirten TOKİ sakinleri, 112 Acil Servisten yardım talebinde bulunduklarını ancak servisin gecikmesi nedeniyle kadının beyninde hasar oluştuğunu belirtti.

SAĞLIK OCAĞI OLSA

Bir TOKİ sakini de, burada binlerce ailenin yaşadığını ve kendileri için bir sağlık ocağının şart olduğuna değinerek, şunları söyledi:

"İşte bu olaya hepimiz tanıklık ettik. Eğer sağlık ocağımız olsaydı, intihara kalkışan bu kadına anında müdahale edilir, kadının beyninde hasar oluşmazdı.

Üstelik bu süre içinde hayati tehlike de geçirdi. Zaten şu anda yaşadığına bile şükrediyoruz."

BİNA RESTORE EDİLSİN

TOKİ konutlarında SODES'e ait bir boş bina bulunuyor. TOKİ sakinleri bu binanın restore edilerek sağlık ocağına dönüştürülebileceğini ifade etti.

TOKİ sakinleri bunun için Sağlık İl müdürü ile de görüştüklerini, ancak kendilerine henüz bir cevap verilmediğini söyledi.

BİNAYI MADDE KULLANANALRA KULLANIYOR

TOKİ sakinleri ayrıca boş olan binanın atıl durumda olduğunu ve sürekli yıpranmayla yüz yüze kaldığı gibi, uyuşturucu madde ve tiner kullananların da mekânı haline geldiğini kaydetti.Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi - Adil Harmancı