“İLK DEFA BÖYLE BİR ŞEYE ŞAHİT OLDUM“

Kitap okuma oranının düşük olduğu Van'ın Gürpınar İlçesinde Borsa İstanbul Kız Yatılı Bölge Okulu (BİST YBO) öğrencileri kitap okumanın önemine dikkat çekmek için ilginç bir eyleme imza attı. İlçe merkezinde bulunan bir çayevin

VAN 9.04.2015 10:15:04 0
“İLK DEFA BÖYLE BİR ŞEYE ŞAHİT OLDUM“
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Haber: Fazıl ERÜŞ

Gürpınar Borsa İstanbul Kız Yatılı Bölge Okulu (BİST YBO) öğrencilerinin sıra dışı kitap okuma kampanyası ilçede yaşayanların dikkatini çekti. Kitap okuma alışkanlığı konusunda farkındalık oluşturmaya çalışan öğrenciler yaptıkları sıra dışı eylemle büyüklerinin de dikkatini çekmeyi başardı.

ÖĞRENCİLERDEN İLGİNÇ OKUMA EYLEMİ
Van'ın Gürpınar İlçesinde BİST YBO öğrencileri okuma alışkanlığını ve zevkini geliştirmek, aynı zamanda büyüklerine de kitap sevgisini kazandırmak için ilginç bir okuma etkinliği düzenledi. 
Okuma etkinliği kapsamında ilçe merkezinde bulunan bir çayevinin önünde bir araya gelen öğrenciler ellerinde pankartlarla açık havada kitap okudu. Kitap kurtlarının bu davranışının dikkat çekmesi üzerine çayevinde bulunan ve oradan geçen vatandaşlar da bu etkinliğe destek verdi. Güneşli ve güzel bir havada gerçekleşen etkinlikte, öğrenciler topluca kitap okuyarak, her geçen gün daha da fazla okuma alışkanlığını yitiren büyüklerinin de dikkatini bu yöne çekmeyi başardı.

"BABA NEDEN KİTAP OKUMUYORSUN?"
"Baba Neden Kitap Okumuyorsun?", "Zamanı Kitap Okuyarak Geçir", "Bir Kitap Bir İnsanın, Bir İnsan Bir Bölgenin Kaderini Değiştirir" dövizlerini taşıyan öğrenciler kahvehanelerde oyun oynayan, zamanını boşa geçiren büyüklerini kitap okumaya davet etti. Ardından öğrencilerin getirdiği kitapları alan büyükler de öğrencilere eşlik ederek kitap okumaya başladı.

"İLK DEFA BÖYLE BİR ŞEYE ŞAHİT OLDUM"
"Farkındalık yaratmak, kitaba dikkat çekmek, ailelerin kitaba bakış açısını değiştirmek" amacıyla düzenlenen etkinlikte öğrencilere kapısını açan ve çay servisi yapan Halk Çayevi sahibi Vedat Melet, "5 yıldır burayı işletiyorum. İlk defa böyle bir şeye şahit oldum. Bizler açısından çok farklı bir etkinlik oldu. Öğrencileri ve öğretmenlerini takdir ediyorum" şeklinde duygularını ifade etti.

TÜRKÇE ÖĞRETMENLERİNİN PAYI BÜYÜK
Gürpınar BİST YBO Türkçe Öğretmenlerinin desteğiyle düzenlenen kitap okuma kampanyası geç saatlere kadar sürerken öğrencilere okuma sırasında kuru pasta ve çay ikram edildi.