İlk balı çocuklar tattı

Van Büyükşehir Belediyesi'nin yıl içerisinde başlattığı 'Arıcılığı Geliştirme Projesi' kapsamında elde edilen ilk hasat Van'da bulunan Kobanêli ailelere dağıtıldı. Konteynır kentte bulanan tüm çocuklara bal yediren Eş Başkan Ha

VAN 28.11.2015 10:50:42 0
İlk balı çocuklar tattı
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Van'ın Gevaş ilçesinde yaklaşık 6 ay önce Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Hatice Çoban ve Bekir Kaya tarafından başlatılan 'Arıcılığı Geliştirme Projesi'nin ilk hasadı alındı. Projenin başladığı gün Eş Başkanlar ilk hasadın Kobanê'ye gönderileceği sözünü verirken, yine çiftçiler de ilk yıl aldıkları tüm hasadı Kobanêli ailelere vereceklerini söylemişti. Yörede "Qarqar" ismiyle bilinen bölgeden alınan ballar dün Kobanêli ailelerin yaşadığı konteynır kente götürülerek burada ailelere verildi.

ÇOBAN: İLK HASADI KOBANEYE GÖNDERME SÖZÜ VERMİŞTİK
Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Hatice Çoban, Genel Sekreter Yardımcısı Suat Türk ve Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Şerif Kayalık da aileleri ziyaret ederek, bir süre görüştü. Daha sonra bir kavanoz bal açan Eş Başkan Çoban, konteynır kentteki tüm çocuklara tadımlık bal yedirdi. Eş Başkan Çoban yaptığı açıklamada, "Sezon başında başlattığımız bu projenin ilk gününde elde edeceğimiz ilk hasadı Kobanêli ailelere göndereceğimizi söylemiştik. Elde ettiğimiz tüm ürünü bugün ailelerimize dağıttık. İnşallah bu projeyi daha da geliştirerek gelecek yıl halkımızla bu ürünleri paylaşırız" dedi.

ÇOBAN: HALKI ÜRETİME TEŞVİK EDİYORUZ
Belediyelerin yaptıkları hizmetleri halka ulaştırabildikleri oranda başarılı olabileceklerinin altını çizen Çoban, "Bizler halkı üretime teşvik edici, halkçı bir belediyecilik yapıyoruz. İnsanlarımızı birçok alanda hem üretime sevk ediyoruz hem de gençlerimiz, kadınlarımız ve insanlarımız bir meslek ediniyorlar. İlk ürünümüzü tadan çocuklar oldu. Umarım elde edeceğimiz ürünlerin tamamını halkımızla paylaşma durumuna ulaşabiliriz. Emeği geçen tüm arkadaşlarımızın emeğine sağlık" şeklinde konuştu. Çoban daha sonra aileleri tek tek gezerek, hem sorunlarını dinledi, hem de ihtiyaçlarını sordu.

/ Haber Merkezi

Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi -