İlk aday adaylık açıklaması Bilici'den

Van Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı için ilk aday adaylığı resmen açıklandı. Basın mensupları ile kahvaltıda bir araya gelen Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Van Bölge Müdürlüğü Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Bilici,

VAN 15.09.2018 15:19:54 0
İlk aday adaylık açıklaması Bilici
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Bak Hele Bak Kahvaltı Salonunda gerçekleşen toplantıda basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bilici; “AK Parti saflarında Belediye Başkan Aday Adayı olacağım. Allah nasip ederse şuan itibari ile görüşmüş olduğumuz birileri var mıdır? Referans olan birileri var mıdır? Hayır, arkadaşlar sadece bu kente gönül vermiş bir insan olarak çıktım, kentim için bu göreve talip olduğumu açıklıyorum. Tek dostum, tek referansım Allah ve Van halkıdır” dedi. 
2019 yılının Mart ayında yapılması planlanan yerel seçimler için, Van'dan büyükşehir için ilk aday adayı belli oldu.
  

“ÖĞRETMEN MEHMET BİLİCİ OLARAK BU İŞE TALİP OLDUM”
Basın mensupları aracılığıyla aday adaylığını açıklayan Bilici, şunları söyledi; “Doğup büyüdüğümüz kente bir vefa borcumuz var. Bunu ödemek adına biz de varız dedik, bu kente hizmet etmek istiyoruz. Bu doğrultuda hizmet etmenin temel unsuru müracaat etmektir. Bu arada zamanı gelmişken söyleyeyim; Allah rahmet eylesin Şoratan Salo ile Cumhuriyet caddesinde karşılaştık, 'hocam elimde 3 tane bilet kalmış alırmısın?' dedi. Dedim ki ben bilet almıyorum, bana çıkmıyor, dedi ki 'alana çıkar, almayana çıkmaz, sen almazsan çıkmaz.' Tabi bizde bu işe talip olmazsak bu işin bize, bu görevin bize verilmesi söz konusu olmayabilirdi, o sebeple talip olduk. Cenabı Allah nasip ederse bu göreve gelmemiz durumunda kentimizle alakalı projelerimiz var. İleriki dönemlerde inşallah yine birlikte olacağız, bunları değerlendireceğiz, istişaresini yapacağız. Bugün Cenabı Mevlam nasip ederse resmi olarak bu işe talip olduğumuzu sizler aracılığıyla duyurmak istiyoruz. Muhtemelen hafta içerisinde resmi müracaatlarda alınacak, biz resmi müracaatlarımızı da yapacağız. Van’ın ilk Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı olma unvanını aldık en azından. Tabi bu kentle alakalı olarak hepimizin ortak sorunu hakikaten uzun yıllardır devam eden, süre gelen, kangrenleşmiş olan bu bölgedeki kardeş kavgalarıdır. Hepimizin canı yandı bundan dolayı, hepimiz çok üzüldük, hepimiz halen bunun sıkıntılarını yaşıyoruz. Bunların bitmesi için belediye başkanlığı görevinin hakikaten çok önemli olduğunu düşünüyorum. Herkese eşit yaklaşan, kimseyi ırkından, soyundan, atasından, babasından dolayı ayırt etmeyen, herkese aynı sıcaklıkta, aynı yakınlıkta olan, herkesin başkanı olacak birine ihtiyaç vardı bu kentte ve ben bu doğrultuda hiçbir misyonla değil, sadece öğretmen Mehmet Bilici olarak bu işe talip oldum.”

 

“HERKESE AYNI SICAKLIKLA YAKLAŞACAĞIZ”
AK Parti saflarında Belediye Başkan Aday Adayı olacağını belirten Bilici; “Bu güne kadar birçok öğrenci mezun ettik, öğrencilerimiz kentin çok farklı yerlerinde bu kente hizmet ediyorlar. Onların öğretmeni olarak hiçbir ayrım yapmadım. 13 yıl Karşıyaka Mahallesi Fevzi Geyik İlk Öğretim Okulunda hizmet verdim, daha sonra 11 yıl Cumhuriyet İlk Öğretim Okulunda görev yaptım. Farklı bölgelerin çocukları olmasına rağmen hepsi benim çocuklarımdı, hepsine o sıcaklıkla yaklaştım. Başkan olmamız durumunda da aynı yakınlık ve aynı sıcaklıkla yaklaşacağız. Tabi bu süreç zarfı içerisinde şunu belirtmek istiyorum; hepinizin de malumu hangimiz ırkımızı seçme hakkına sahibiz? Allah insanı yaratırken kendisine hangi ırktan olma isteğini sormaz, hatta daha da ötesi annemiz babamız kim olacak böyle bir şeyi dahi bize sormadı. Annemizi babamızı belirleme şansına sahip değilken, ırkımızı belirleme şansına sahip değilken bundan dolayı itham edilmemiz veya ayrıştırmamız kadar yanlış bir olay yoktur. Ben bu doğrultuda herkesi aynı yakınlıkta kucaklayacak bir zihniyetle bu işe talip oldum. AK Parti saflarında Belediye Başkan Aday Adayı olacağım. Allah nasip ederse şuan itibari ile görüşmüş olduğumuz birileri var mıdır? Referans olan birileri var mıdır? derseniz, hayır, arkadaşlar sadece bu kente gönül vermiş bir insan olarak çıktım, kentim için bu göreve talip olduğumu açıklıyorum. Tek dostum, tek referansım Allah ve Van halkıdır” ifadelerini kullandı.

 

KENDİ ANLATIMIYLA MEHMET BİLİCİ KİMDİR?
Bilici, kendini de şu şekilde tanıttı; “1968 yılında Van’da dünyaya geldim. İlk, orta ve lise tahsilimi Van’da tamamladım. Yüzüncü Yıl Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü’nden mezun olduktan sonra 1986 yılında Adıyaman ilinde göreve başladım. Daha sonra Atatürk Üniversitesi Türkçe Bölümü’nde lisans eğitimimi tamamladım. Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde çeşitli makamlarda 26 yıl öğretmenlik ve idarecilik yaptım. 2012 yılında Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Van Bölge Müdürlüğü’ne Bölge Müdür Yardımcısı olarak atandım. Aynı kurumda 6 yıldır devam etmekteyim. Yönetim Bilimi İletişim, Toplum ve İnsan Psikolojisi alanında birçok kurs ve seminere katıldım. Ailemizin geçmişten itibaren ticaretle uğraşmasından dolayı kendimize ait iki adet mobilya mağazamız bulunmaktadır. Evli bir erkek, iki kız çocuğu ve dört torun sahibiyim. Ayrıca çok iyi seviyede Kürtçe ve orta seviyede İngilizce dillerini bilmekteyim.”