İlhan: Van Gölü koruma kanunu çıkarılmalıdır

Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, Van Gölü’nün kentin en önemli değeri olduğunu söyleyerek, Van Gölü koruma kanunun mutlaka çıkarılması gerektiğini söyledi.

VAN 9.10.2021 15:40:30 0
İlhan: Van Gölü koruma kanunu çıkarılmalıdır
Tarih: 01.01.0001 00:00

   Parti binasında gazetecilerle bir araya gelen Saadet Partisi İl Başkanı Özay İlhan, bu hafta gündemlerinde Van Gölü olduğunu anlattı.

     İlhan, Van Gölü’nün ülkemizin en büyük gölü olmasının yanı sıra, dünyanın da en büyük sodalı gölü olduğunu hatırlatarak, “Van Gölü, 1646 metre rakımda bulunmasıyla, bölgemizde ki soğuk iklimi yumuşatmasıyla, Van başta olmak üzere çevresine daha olumlu iklimsel özellikler sağlamaktadır. Van Gölü’nün maviliği şiirlere konu olacak kadar kendine has, dünya genelinde yapılan yarışmada birinci olacak derecede güzeldir. Fakat böylesine önemli böylesine kıymetli olan Van Gölü geldiğimiz noktada büyük bir tehdit altındadır. Van Gölü çevresinde bulunan belediyelerin kanalizasyonlarının neredeyse tamamına yakınının doğrudan içine aktığı bir göl konumundadır. Van Gölü’nde son yıllarda bölgemizde etkili olan kuraklık nedeniyle sular çekilmeye başlamış durumdadır. Van’ı Van yapan en kıymetli değerlerin başında gelen Van Gölü’nün yok olmaması için bir an evvel harekete geçilmelidir” şeklinde konuştu.

     Başkan İlhan, Van Gölü’nün, çevresindeki belediyelerin insafına terkedilemeyecek kadar bölge ve ülke için önemli olduğunu vurgulayarak, “Kayseri ve Erzurum gibi birçok büyükşehir göl ve deniz bağlantısı olmadığı halde nasıl kanalizasyon sorununa çözüm üretiyorsa, Van ve çevre belediyeler de kanalizasyon sorununa çözüm üretmelidir. Yıllardır ilimiz ve bölgemiz gündeminde olan ve bir türlü çıkarılmayan Van Gölü koruma kanunu mutlaka çıkarılmalıdır. Saadet Partisi Van İl Başkanlığı olarak Van Gölü için iktidarın sözde temsilcilerini göreve davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.