İlhan: Tuşba Devlet Hastanesi için yer kıtlığı mı var?

Her hafta kentin farklı bir sorununu gündeme getiren Saadet Partisi (SP) Van İl Başkanı Özay İlhan, bu hafta ki toplantıda Van Asker Hastanesinin yerine yapılması planlanan Tuşba Devlet Hastanesi konusunu gündeme taşıdı. İlhan, Van Asker H

VAN 12.12.2021 14:08:29 0
İlhan: Tuşba Devlet Hastanesi için yer kıtlığı mı var?
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van'da yaşanan depremlere de dikkat çeken İlhan: "Eğer 10 yıl önce yaşadığımız deprem gibi bir deprem yaşasak çok daha büyük bir yıkım ve kayıplar yaşayabiliriz. Artık yaşananlardan ders almak zorundayız" dedi.

"ISRARLA VAN ASKER HASTANESİ YIKILMAK İSTENİYOR"
Toplantıda ilk olarak, Van’daki depremlere değinen ve yaşananlardan ders alınması gerektiğini belirten İlhan, “İlimizde geçtiğimiz hafta 5 şiddetinde bir deprem yaşandı. İlimizde 10 yıl önce yaşanan depremlerden bu yana yıkılması gereken 4 bin 500 binada hali hazırda yaşam devam etmektedir. Eğer 10 yıl önce yaşadığımız deprem gibi bir deprem yaşasak çok daha büyük bir yıkım ve kayıplar yaşayabiliriz" ifadelerini kullandı.
İlhan: "Van öylesine bir şehirdir ki Adliye Lojmanları yapılır çürümeye terk edilir, bunun yanında faal olan ve ihtiyaç olan Van Asker Hastanesi yıkılmak istenir. Tuşba Devlet Hastanesi için yer kıtlığı mı var merak ediyoruz, ısrarla Van Asker Hastanesi yıkılmak isteniyor. Geçmişe dair hiç mi saygınız yok? Tuşba Belediye binası için yüzlerce çam kesildi, Et Balık Kurumu yıkıldı, şimdi aynı durum Van Asker Hastanesi için yapılıyor. Van olarak Ahmed-i Hani Parkı yanında belediyeye ait hasarlı binalar sergilenirken, parkın içinde de parkı işgal eden baraka yapıların olduğu tüm ucubelikleri sergileyen şehir olduk" diye konuştu.
Toplantıda "Teşkilat Eğitim Programı" için Van'a gelen SP Genel Başkan Yardımcısı Cafer Güneş ve Parti Sözcüsü Birol Aydın da kent gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.                  

Haber: M. Selim KURT