İlhan: İsrafa dönüşen yatırımlarda imzası olan hesap vermeli

Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, kentte yapılan ve israfa dönüşen yatırımlarla ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan İlhan, Van’da kamu tarafından yapılan ve atıl vaziyette kalan yapılarla ilgili olarak mutlak suretle sorumlul

VAN 18.12.2021 15:46:54 0
İlhan: İsrafa dönüşen yatırımlarda imzası olan hesap vermeli
Tarih: 01.01.0001 00:00

Haftalık olarak kent ve ülke gündemiyle ilgili basın toplantılarını sürdüren Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, bu hafta kentte yapılan ve israfa dönüşen yatırımları gündeme taşıdı.

Başkan İlhan, ülkenin yaşadığı ekonomik krizlerin sebebinin, iktidarın uzun yıllardır yaptığı israfın ve yanlış yatırımların bir neticesi olduğunu ileri sürerek, başta Hâkim ve Savcılar için yapılan lojmanların, City Van AVM, çok katlı otopark, defterdarlık binası ve onarımı yapılan otogar hakkında açıklamalarda bulundu.

“YAPILAN YANLIŞ İŞLERİN BEDELİ, SEBEP OLANLARDAN TAHSİL EDİLMELİDİR”

Bu hafta kentte yapılan yanlış yatırımları gündeme taşıyan Başkan İlhan, “Adliye lojmanları 2014 yılında 5 Blok 130 daire olarak lüks bir şekilde yapıldı. Hâkim ve Savcılar için yapılan lojmanlar güvenlik nedeniyle boş kaldı ve 2017 yılında İl Sağlık Müdürlüğüne devredildi sonuç olarak geldiğimizde noktada lojmanlar çok büyük zarar gördü kullanılamaz hale geldi. Cumhuriyet caddesinde Van Büyükşehir Belediyesi tarafından 2010 yılında yapımına başlanan 2020 yılında açılan ve bir türlü faal olarak çalışmayan City Van AVM bugün ilimizin en merkezi noktasında atıl bir vaziyette durmaktadır. Van Büyükşehir Belediyesi tarafından 2010 yılında yapımına başlanan otopark 2017 yılında tamamlandı ve bu sefer de çok katlı iş merkezine dönüştürüldü, şu anda yine ilimizin problemli yapıları arasında ki yerini korumaktadır. 2017 yılında yapımına başlanan Van Defterdarlık binası bir türlü tamamlanmayan yapılar arasında yerini almış durumdadır. 2020 yılında Van otogarına yapılan makyajlama ve ek binalarda ilk yağmurda yapılan işin nasıl hatalı olduğu göz önüne serilmiştir. Geçtiğimiz günlerde Diyarbakır’da Kırklar Dağında yapılan konutlarla ilgili yıkım kararı verildi ve yapımına izin verenlere binaların maliyetinin rücu edilmesi yönünde karar verildi. Van’da kamu tarafından yapılan atıl vaziyette kalan yapılarla ilgili olarak da mutlak suretle sorumlular hakkında gerekli işlemler yapılmalıdır. Aslında bugün ülkemizin yaşadığı ekonomik krizlerin sebebi iktidarın uzun yıllardır yaptığı israfın ve yanlış yatırımların bir neticesidir. Saadet Partisi Van İl Başkanlığı olarak açıkça ifade etmek istiyoruz ilimizde olsun, bölgemizde olsun, ülkenin her neresinde olursa olsun yapılan yanlış işlerin bedeli sebep olanlardan tahsil edilmelidir” ifadelerini kullandı.