İlhan: 2022’ye zamlarla girdik

Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, doğalgaz ve elektriğe gelen zamma dikkat çekerek, 2022 yılına zamlarla girdiklerini açıkladı. Son dönemlerde artan gıda fiyatlarına da dikkat çeken Başkan İlhan, birçok ürünün ithal edildiğ

VAN 1.01.2022 23:42:41 0
İlhan: 2022’ye zamlarla girdik
Tarih: 01.01.0001 00:00

Haftalık olarak kent ve ülke gündemiyle ilgili basın toplantılarını sürdüren Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, bu hafta doğalgaz ve elektriğe yapılan zammı gündeme taşıdı.

Başkan İlhan, dün gece itibariyle elektriğe %52, konutlarda kullanılan doğalgaza %25, konut dışı kullanılan doğalgaza %50, motorine 1,29 TL, benzine 0,61 TL, LPG’ye 0,68 TL zam geldiğine dikkat çekerek, 2022 yılına zamlarla girdiklerini söyledi.

“HALKIMIZIN BÜYÜK BİR BÖLÜMÜ DAHA DA YOKSULLAŞMIŞTIR”

2021 yılında zamların hayatın bir parçası haline geldiğini ve birçok insanı yoksullaştırdığını belirten Başkan İlhan, “Kâbus gibi geçen 2021 yılı geride kaldı fakat 2022 yılı da ilk günden hayatımıza zamlarla geldi. Elektriğe %52, konutlarda kullanılan doğalgaza %25, konut dışı kullanılan doğalgaza %50, motorine 1,29 TL, benzine 0,61 TL, LPG’ye 0,68 TL zam geldi yani kısaca 2021’de yoksullaşan halkımız 2022 yılının ilk gününden daha da yoksullaşmaya başladı. Enerjiye olan ihtiyaç kış aylarında daha da artmaktadır. Özellikle kış aylarının soğuk geçtiği ilimizde, vatandaşlarımıza elektrik ve doğalgaz faturaları çok yüksek gelmektedir birçok vatandaşımız faturalarını ödeyememektedir. Doğalgaz olmayan mahallelerimizde durum daha da kötüdür, birçok aile kömür alamamakta, tüp alamamakta, elektrik faturalarını ödeyememektedir. 2021 yılında zamlar hayatımızın bir parçası olmuş geçim sıkıntısı insanlarımızın bir numaralı gündemi olmuştur. Halkımızın büyük bir bölümü daha da yoksullaşmıştır temel ihtiyaçlarını karşılayamaz hale gelmiştir. Saadet Partisi Van İl Başkanlığı olarak 2022 yılında yoksulluğun ortadan kaldırılması için geçim sıkıntısı yaşayan ailelerin sıkıntılarının çözümü noktasında yetkililere sesleniyoruz. Elektrik faturalarını ödeyemeyen ailelere verilen ücretsiz elektrik miktarı arttırılmalı. Kömür desteği arttırılmalı ve mutlak suretle yanacak kaliteli kömür vatandaşlarımıza vakit geçirmeden dağıtılmalıdır. Sosyal destekler arttırılmalıdır. Bu vesileyle tüm vatandaşlarımıza hiçbir ailenin yardıma muhtaç olmadığı, yoksulluğun tamamen ortadan kaldırıldığı Adil bir düzenin kurulması için Saadet Partisine davet ediyoruz” dedi.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz