'İletişimde engelleri kaldırıyoruz'

İşitme Engelliler Yıldızlar Voleybol Spor Takımı Türkiye birincileri Van İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Acar'ı makamında ziyaret etti.

VAN 4.06.2014 15:32:52 0
Tarih: 01.01.0001 00:00



VAN- Van Abdurrahman Gazi İşitme Engelliler Orta Okulu Yıldızlar Voleybol Spor Takımı Türkiye Birinciliğini alarak Okul Müdürü Fazıl Turgut ve takım Antrenörü ile Van İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Acar’ı makamında ziyaret etti.

İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Acar, Sağlık ve Eğitim konusunda Sağlık Müdürlüğü olarak ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte proje öretmeleri gerektiğine değinerek kapsamlı bir şekilde uygulanacak olan projelere destek sağlayarak hayata geçirmek olduğunu söyledi.

Dr. Acar, “İşitme engeli bir vatandaşımızın bizlere ulaşa bilmesi için Sağlık Bakanlığımızın başlatmış olduğu yeni bir uygulamayla İletişimde Engelleri Kaldırıyoruz ilkesi ile doğrudan kurumumuza başvuramayan ancak bilgiye erişim ihtiyacı duyan işitme ve konuşma engellilerimizin sorunlarını çözmeye çalışıyoruz.” Dedi.

Sağlık Müdürlüğü bünyesinde işaret dili eğitimi alan beş personellerinin bulunduğunu söyleyen Acar, “İşitme engeli vatandaşlarımıza yardımcı ola bilmek için Bu anlamda İşitme engelliler artık sadece cep telefonlarını kullanarak ya da kısa mesaj özellikli sabit hatlarından Müdürlüğümüz (0 432) 216 20 00 numaralı telefondan kısa mesajla ulaşabilecekler. Bu uygulamayı broşürlerle işitme engeli oklularımızı ziyaret ederek bilgilendirilecek Müdürlüğümüzdeki ilgili birimimiz tarafından alınan mesajlar ilgililer tarafından değerlendirilerek, yine aynı yöntemle en kısa sürede başvuran vatandaşlarımıza bilgi verilecektir. İşitme engeli arkadaşlarımız çok ince düşünüp bizi ziyaret etikleri için teşekkür ediyorum.” Şeklinde konuştu.

Van Abdurrahman Gazi İşitme Engelliler Orta Okul Müdürü Fazıl Turgut, “Okul yönetimi olarak işitme engeli çocuklarımızın göstermiş olduğu başarıyı İl Sağlık Müdürümüzle paylaşmak istedik. Çocuklarımız Türkiye geneli Aydın ilinde gerçekleşen voleybol müsabakalarında Türkiye birinciliğini alarak şampiyon oldular ve aynı zamanda koşuda Vedat Faydalı, çocuğumuz 100 metrede Türkiye biricisi oldu çocuklarımız bu başarılarını bu vesileyle ziyarete bulunduk kendiside biz ağırladı kendisine çok teşekkür ediyoruz.” dedi.