İLÇEDE 7 SAĞLIKÇI

25 yıldır ilçe olan ve sadece bir sağlık ocağı ile idare eden Van'ın Saray ilçe merkezine, hastane kurulması için çalışmalar başlatıldı.

VAN 18.04.2015 09:46:47 0
İLÇEDE 7 SAĞLIKÇI
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Haber: Adil Harmancı

24 bin nüfuslu Saray, Özalp'e bağlı bir belde iken 1990 yılında dönemin başbakanı Turgut Özal tarafından ilçe yapıldı.
Her yönüyle büyük sıkıntılar yaşayan ve Van'ın en yoksul ilçesi olan Saray, sağlık hizmetleri yönünden de en yoksul ilçelerinden biri.

İLÇEDE 7 SAĞLIKÇI
İlçe merkezinde sadece bir sağlık ocağı bulunuyor. Sağlık ocağında 1 doktor, 1 ebe ve 1 hemşire hizmet veriyor.
Örenburç mahallesinde de 1 doktor, 1 hemşire ve 1 sağlık memuru var. Beyaslan Sağlık Ocağında ise 1 ebe görev yapıyor. Çakmak'ta bir sağlık evi var ancak eleman yokluğu nedeniyle burası kapalı bulunuyor.

HASTANE KURULACAK
Tespitlere göre, üst solunum yoları iltihabı, idrar yolları enfeksiyonları, ülser ve romatizma gibi hastalıkların sıklıkla görüldüğü ilçede var olan sağlık kuruluşları yeterli gelmiyor.
Bunun üzerine muhtarlar harekete geçti. Kaymakamlıkla görüşmeler gerçekleştiren 27 mahalle muhtarı belediyeye de başvurarak bir hastane binası için yer talebinde bulundu.

BELEDİYE YER TAHSİS ETTİ
Gazetemize konuşan Saray Belediyesi Eş Başkanı Abdulkadir Çalışkan, ilçenin sağlık yönünde büyük problemler yaşadığını söyledi.
Zaman zaman muhtarlarla yapılan toplantılarla bu sıkıntının sıkça dile getirildiğini ifade eden Çalışkan, belediye olarak bir hastanenin açılması için çaba içinde olduklarını söyledi.
Muhtarların başvurusu üzerine Mümeevler bölgesinde 17 metre kare bir arsa tahsis ettiklerini belirten Çalışkan, şu bilgileri verdi:
"27 muhtarın imzası ile Saray'a bir hastane yapılması için Sağlık Bakanlığı Yapı Daire Başkanlığı'na başvurmuş bulunuyoruz. Cevap bekliyoruz. Olur geldiği takdirde, inşaat çalışmaları başlatılacak"

Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi - Adil Harmancı