İkinci El Oto Pazarı Durgun

Havaların ısınmasıyla Van’da hareketlenmesi beklenen ikinci el otomobilde durgunluğun devam etmesi piyasayı sıkıntıya sokuyor.

VAN 17.05.2013 15:23:19 0
İkinci El Oto Pazarı Durgun
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van’da sezonla birlikte satışları artan ikinci el araçlarda, zorunlu trafik sigortasındaki artış ve altın piyasasında yaşanan istikrarsızlık nedeniyle beklenen hareketliliğin olmaması sektörü olumsuz etkiliyor. İkinci el araçlara beklenin rağbetin gelmediğini söyleyen oto galericiler, bu durumun birçok sebebi olduğunu söylüyorlar.

VATANDAŞIN İKİNCİ ELE OLAN TALEP AZALIYOR

Kış mevsiminde durgunluk yaşayan ikinci el araçlarda yaz aylarlına yaklaşmasına rağmen istenilen etkiyi göstermediğini söyleyen galericiler, araç sayısının fazla olduğunu ama ilginin olmadığını belirtiyorlar. Özellikle trafik sigortası primlerinde yaşanan fiyat artışlarının piyasayı olumsuz etkilediğini söyleyen işletmeciler, daha önce havaların ısınmasıyla birlikte vatandaşların düğün ve tatil gibi ihtiyaçlarının ikinci araç piyasasını hareketlendirdiğini ifade ediyorlar. Oto galeri sahipleri vergilerde yaşanan artış ve trafik sigortası, vatandaşın araçlara olan talebi azalttığını söylüyorlar.

ATLINDA YAŞANAN DÜŞÜŞ PİYASAYA YANSIDI

Altında meydana gelen piyasa istikrarsızcılığının da sektörde durgunluğa sebep olduğunu belirten ikinci el oto satıcıları, altında yaşanan düşüşle vatandaşın elindeki parayı altına yatırdığını bu nedenle araç almadıklarını söylüyorlar. Vatandaşın, altının yükselme ihtimalini düşünerek elindekini bozdurmak istemediğini, bunun da kendilerine olumsuz yansıdığını söyleyen galericiler, beklediğimiz hareketlilik, sektör açısından yaşanan olumsuzluklar nedeniyle bir türlü başladı.