İKİ AYRI UYGULAMA

İhale yoluyla Van Büyükşehir Belediyesi bünyesinde, şehir içi ulaşımda yer alan Özel Halk Otobüsleri'nin, ücretsiz seyahat hakkı bulunan yaşlı ve engellilerden para almaya devam etmesi tepkilere neden oluyor. Van Büyükşehir Belediyesi

VAN 15.06.2015 10:24:11 0
İKİ AYRI UYGULAMA
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Haber: Adil HARMANCI

Van Büyükşehir Belediyesi Meclisi 15.01.2015 tarihinde yaptığı toplantıda, 04.03.2014 tarihinde resmi gazetede yayımlanan Seyahat Kartları Yönetmenliği ile ilgili kanun maddesini gerekçe göstererek ihaleyle iş yapan Özel Halk Otobüsleri'nin de aralarında bulunduğu belediyeye ait otobüslerin, elinde kartı bulunan engellileri ve yaşlıları ücretsiz taşımasını karara bağladı.

İKİ AYRI UYGULAMA

Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından alınan karar Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından Özel Halk Otobüsleri ile taşıma filosuna yeni eklenen belediye otobüsleri sürücülerine bildirildi.

Ancak, yeni alınan belediye otobüslerinde karara uyulurken, bazı Özel Halk Otobüsleri'nde ise karara uyulmayarak ücretsiz taşınması gereken engelli ve yaşlı yolculardan indirimli ücret alındığı ifade edildi.

TEPKİLERE NEDEN OLUYOR

Belediye bünyesinde iş yapan otobüslerdeki bu iki ayrı uygulama ise, elinde belediye tarafından verilen ücretsiz seyahat kartı bulunan vatandaşların tepkisine yol açıyor.

Önceki gün, plakası belirlenemeyen bir Özel Halk Otobüsü'ne binen iki engelli vatandaştan yüzde 50'i indirimle ücret alan otobüs muavini ile iki engelli arasında uzun süreli bir tartışma yaşandı.

Olay sırasında otobüste bulunan muhabirimize konuşan engelliler, diğer belediye otobüslerine ücretsiz bindiklerini belirterek, "Bunlar da belediye otobüsleridir, biz Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanı ile görüştük, bize Özel Halk Otobüsleri'nde de ücretsizdir demişti, ama bizden yine de para alıyorlar." diye konuştu.

Engelliler, soruna çözüm bulunmasını istedi.

ÜCRETSİZDİR

Gazetemize konuşan Van Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanı Öner Yiğit, ellerinde ücretsiz taşıma kartı bulunan yaşlı ve engellilerin tüm otobüslerde ücretsiz taşınması gerektiğini, ancak bazı özel halk otobüslerinde bu karara uyulmadığı yönünde şikâyetler aldıklarını söyledi.

Büyükşehir Belediye Meclis'i kararını tüm belediye otobüslerine ve Özel Halk Otobüsleri'ne ilettiklerini belirten Yiğit, şunları kaydetti:

"Ancak bazıları buna ayak diremeye devam ediyor. Elinde belediyenin verdiği ücretsiz taşıma kartı bulunan vatandaşımız bu otobüslerde ücretsiz seyahat etme hakkına sahiptir, ücret alınmamalıdır. Biz bu konuda gelen şikâyetleri değerlendiriyoruz. Bu yanlış tutumun kısa sürede çözülmesi için çaba içindeyiz, mutlaka bu hatayı düzelteceğiz."