İkg AB Projeleri Hibe ve Tanıtım Toplantısı

Van’da, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi (İKG) Operasyonel Programı kapsamında “Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu ile İstihdam Edilebi

VAN 4.04.2014 10:43:18 0
İkg AB Projeleri Hibe ve Tanıtım Toplantısı
Tarih: 01.01.0001 00:00
Van'da, Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi (İKG) Operasyonel Programı kapsamında "Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu ile İstihdam Edilebilirliklerinin Geliştirilmesi Hibe Programı Bilgilendirme" toplantısı yapıldı. Van Ticaret Ve Sanayi Odası (Van TSO) toplantı salonunda yapılan toplantıya çok sayıda dernek yetkilileri, kurum, sivil toplum örgütlerin temsilcileri katıldı.

Tanıtım toplantısında hibe programı hakkında bilgi veren Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanı Murat Aksoy, yapılacak projelerin kimleri kapsadığı ve ne kadar olabileceğiyle ilgili bilgi verdi. Aksoy, Van'a ilk gelişi olduğunu ve bir yerde yediği kebabın tadının çok güzel olduğunu ve tadı damağında kaldığını söyleyerek, "Biz Bakanlık olarak Avrupa Birliği'nin bize sağlamış olduğu 500 milyon avro civarında parayı İnsan Kaynaklarının Geliştirilme Programı Otoritesi olarak dağıtmaya ve amacına uygun olarak kullanmaya çalışıyoruz.

Şu anda burada bulunmamıza vesile olan Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu ile İstihdam Edilebilirliklerinin Geliştirilmesi için de 30 milyon avro bir para ayırdık. Bu paranın 9 milyon avrosu, Roman ve Romanlar gibi yaşayan vatandaşlara yönelik; 21 milyon avrosu ise tüm diğer dezavantajlı kişilere ait" dedi. Daha sonra çalışma uzmanı Mehmet Doğan tarafından hibe programının detaylarını katılımcılara anlattı.