İİT'de Kudüs için tarihi karar alındı! ‘Doğu Kudüs Filistin Devleti'nin başkenti ilan edilmiştir’

İslam ülkeleri zirvesi İstanbul Deklarasyonu'nda, 'Başkenti Doğu Kudüs olan Filistin Devletini tanıdığımızı ilan ediyoruz.' denildi.

VAN 13.12.2017 16:48:25 0
İİT
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Dünyaya Filistin çağrısı
 
İslam ülkeleri zirvesi bildirisinde, "Dünyayı Doğu Kudüs’ü Filistin Devleti’nin işgal altındaki başkenti olarak tanımaya davet ediyoruz.
 
ABD'nin Kudüs'ü işgalci gücü İsrail'in sözde başkenti olarak tanıyan kararı güçlü biçimde reddedilmiştir. Bu karar Filistin halkının haklarına saldırıdır. ABD'nin sözde başkent kararı hukuken hükümsüzdür. Bütün ülkeleri Doğu Kudüs'ü Filistin'in başkenti olarak tanımaya davet ediyoruz.
 
Birleşmiş Milletler'e çağrı yapıyoruz, İsrail bu işgale son versin. Kudüs'ü Şerif'in yasal statüsünü değiştirmeyi amaçlayan söz konusu tehlikeli beyan hükümsüzdür. ABD bu yasa dışı beyanın geri çekilmemesinden doğacak tüm sonuçlardan sorumlu olacaktır.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan çağrı yapmıştı
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın zirvedeki konuşmasında dile getirdiği, "Tüm dünyayı Kudüs’ü Filistin’in işgal altındaki başkenti olarak tanımaya çağırma" önerisi, sonuç bildirisine de yansıdı.
 
İslam ülkeleri, bildiride Doğu Kudüs’e ilişkin kararlarını teyit ederek, uluslararası toplumun çağrıya olumlu yanıt vermesini istedi.