İhtisas Hastanesi'nin kapatılması meclise taşındı...

130 yataklı Van Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin kapatılmasına ilişkin Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun cevaplaması istemiyle yazılı soru önergesi verildi ve Van Milletvekili Özdal Üçer, Van'da Bölge Kadın Hastal

VAN 17.06.2014 15:14:04 0
İhtisas Hastanesi
Tarih: 01.01.0001 00:00

 130 yataklı Van Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi kapatılmasını Meclis'e taşıyan HDP Van Milletvekili Özdal Üçer, hastanenin kapatılmasına ilişkin Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun cevaplaması istemiyle yazılı soru önergesi verdi.

 

Bakan Müezzinoğlu'nun cevaplaması istenen önergede şu sorulara yer verildi:

 

- Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nin Kardiyoloji ve Kalp Damar Cerrahisi Bölümlerine 2013 yılında toplam kaç hasta müracaat etmiştir?

 

- Söz konusu Hastanelerde 2013 yılında kaç hasta kalp rahatsızlığı nedeniyle ameliyat geçirmiştir? Bu ameliyatların alt sınıflandırması nasıldır?

 

- Sadece kendi nüfusu 1 milyonu geçen Van’da, (çevre illerden de gelen hastalar dikkate alındığında) Kalp rahatsızlıkları alanında görev yapan doktor sayısını yeterli bulmakta mısınız? Bu sayının arttırılması 2014 yılı programı dâhilinde bulunmakta mıdır?

 

- Van’ın yeniden bir Yüksek İhtisas Hastanesi’ne kavuşturulmasının elzem olduğu böyle bir durumda; bakanlığınızın konuyla ilgili yapmış olduğu bir çalışma var mıdır? Yüksek İhtisas Hastanesi’nin yeniden açılması gündemde midir?

 

- Kapatılan Yüksek İhtisas Hastanesi’nin personeli ve araç-gereçleri nerelere dağıtılmıştır? İl dışına gönderilen doktor ve diğer personel ile teçhizat mevzu bahis midir?

Van'da Bölge Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi’nde yaşanan doktor sıkıntısını Meclis'e taşıyan HDP Van Milletvekili Özdal Üçer, verdiği yazılı soru önergesi ile ildeki doktor sıkıntısını Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na sordu.

Günlük ortalama 300 hastanın başvurduğu söz konusu Hastane’de yaşanan doktor sıkıntısına hala çözüm bulunamadığını belirten Üçer, “Özellikle büyük önem taşıyan Doğum Hastalıkları Polikliniğinde hastalar muayene olabilmek için sabah saat 5’te kuyruğa girmekte, birçoğu ise günlerce sıra beklemektedir. Bu durum, hastaların özel hastanelere yönlendirilmeye çalışıldığı konusunda kamuoyunda oluşan endişeleri doğrular niteliktedir. Halihazırda çalışan doktorlar, bütün iyi niyetli çabalarına rağmen (doktor sayısındaki yetersizlikten dolayı) muayene ve tedavi taleplerinin hepsine cevap verememektedir. Üstelik doktorların böylesine yoğun bir tempoda çalıştırılmaları insan hakları ve çalışan haklarına aykırılık teşkil etmektedir. Ayrıca doktorların veriminin düşeceği de gözle görülür bir gerçektedir.” şeklinde konuştu.



Bakan Müezzinoğlu'nun cevaplaması istenen önergede şu sorulara yer verildi:
- Van Bölge Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi’nde kaç kadın hastalıkları ve doğum uzmanı kadrosu bulunmaktadır? Bu kadronun ne kadarı doludur? Kadro sayısını yeterli bulmakta mısınız?


- Kadro sayısının arttırılması gündemde midir? Değil ise; böyle bir yola gidilmemesi nasıl bir gerekçeye dayandırılmaktadır?


- 2014 yılı ilk ataması ne zaman yapılacaktır? Söz konusu atama için, Van Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’nden Kamu Hastaneleri Kurumu’na kaç Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı talebi gelmiştir? Bunların kaçı Van Bölge Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi için kaçı diğer hastaneler için istenmiştir? Diğer hastaneler hangileridir?


- Gelen talep, ihtiyacı karşılayabilecek sayıda mıdır? Değil ise; Kamu Hastaneleri Kurumu’nun sayıyı arttırma inisiyatifi var mıdır?


- Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi’nin mekansal yetersizliğinin çözümü ile ilgili nasıl bir yol izlenilmesi düşünülmektedir? 2014 yılı programında Hastane’nin sağlık hizmetlerinin yürütülmesinde daha uygun mekana taşınması öngörülmekte midir?”