İHH Neden hedefte, yardımları kim engelliyor

ŞOK İSTİHBARAT 'CIA İHH'YA SIZMAK İSTEDİ'

VAN 5.04.2014 21:03:49 0
İHH Neden hedefte, yardımları kim engelliyor
Tarih: 01.01.0001 00:00
İnsani Yardım Vakfı İHH Başkanı Bülent Yıldırım TVNET'te yayınlanan Haber Analiz programına katıldı.

CIA, İHH'ya sızmak istedi
İHH Başkanı Bülent Yıldırım TV NET’teki Haber-Analiz programının konuğu oldu. Yıldırım, Mavi Marmara hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Sabah Gazetesi Özel İstihbarat Editörü Ferhat Ünlü'nün hazırlayıp sunduğu TV NET'teki ‘Haber-Analiz’ programına İHH Başkanı Bülent Yıldırım konuk oldu. Yıldırım, Mavi Marmara hakkında tartışma yaratacak açıklamalarda bulundu.
ŞİMŞEK: 'İHH'YA SIZMAK İSTEDİLER'
Programın diğer konuğu SABAH Gazatesi Özel İstihbarat Müdürü Abdurrahman Şimşek, Bülent Yıldırım hakkında tartışma yaratacak bir istihbaratı açıkladı.
Şimşek, "Karı-koca olan istihbaratçılar, 2000 yılında İHH'ya nasıl girebiliriz, orada üst düzey yöneticilerle kimlerle görüşebiliriz diye araştırma yapmışlar. Bir de TUBİTAK'a nasıl girebiliriz diye soruyorlar. Bu karı koca, daha sonra İstanbul'a gelip, CIA istasyon şefi oluyor. Bu kişiler 'Bülent Yıldırım ile ilgili ne gibi dosyalar alabiliriz' diye araştırma yapıyor" dedi.
'O ZAMAN SİZ KİMSİNİZ?'
Bülent Yıldırım bu konuyu "İHH kurulduğu günden itibaren birçok yer İHH'nın içine sızmaya çalıştı. Çünkü İHH sadece bir yardım kuruluşu değil. İHH dikkat çeken bir kuruluş. Ama rahmetli Erbakan Hoca'nın bize söylediği bir şey var; Şevket Kazan Abi bu toplantıdaydı. Erbakan Hoca "İHH'nın idaresi ve iradesi, İHH'nın yönetim kurulunun elindedir" dedi. Bizden birkaç arkadaşın evine girdiler. Arkadaş kapısına anahtarı takıyor arkadan biz evdeyiz mesajı vermek için anahtar oynatıyorlar. Sonra telefon açıyorlar, 'NTV'den arıyoruz sizinle röportaj yapabilir miyiz' diye. Bizde git görüş bakalım dedik. Görüşmeyi görüntüledik. Görüntüler bizde diye Emniyeti aradık. Size görüntüleri verelim, sizde bunların yurtdışına çıkışını yasaklayın. Biz bunları basına vereceğiz ve bir toplantı düzenleyeceğiz dedik. Biz Türkiye'nin bize saldıracağını bilmiyorduk ki. İstanbul İstihbarat Şube'nin bize cevabı, 'Siz basın toplantısı düzenlemeyin, basına yansıtmayın' oldu. Bende buna aynen cevap olarak şu cevabı verdim, 'O zaman siz kimsiniz?' dedim.
MAVİ MARMARA SALDIRISINDA BÜLENT YILDIRIM NEREDEYDİ?
Twitter'da, Mavi Marmara saldırısında 9 kişi şehit olduğunda Bülent Yıldırım neredeydi? sorusuna Yıldırım şu şekilde cevap verdi: "Dangalak, ahmak, gözü kör. Bülent Yıldırım, en üst güvertede bütün dünyada canlı olarak giriyordu. Bunlar, bunu hazırlamış oldukları bir makalede de yazıyorlar. 6 milyar insan görüyor. Düşman diyor ki Bülent Yıldırım, güvertede bizim askerimizi aldı diyor. Paralelciler, hala nerede olduğumu soruyor. İnsanların kafasını karıştırmak için yapıyorlar."
ABDURRAHMAN DİLİPAK GEMİYE NEDEN BİNMEDİ?
Bir diğer tartışma konusu ise Abdurrahman Dilipak'ın Mavi Marmara'ya binmemesinin sebebi ne olduğu idi. Yıldırım bu konu hakkında; "Mavi Marmara'nın hareket vakti 15 gün ertelendi. O dönemde Akit Gazetesi'nin bir Umre programı vardı. Ve bu Umre gezisine katılan vatandaşlara Abdurrahman Dilipak'ın önderliğinde olacağı şeklinde ilan edilmişti. Abdurrahman Abi'ye ben bizzat söyledim ki 'Ağabey, burada kul hakkı var. Herkese tek tek haber verilmeli. Programı bozmak olmaz. Binmen uygun değil' dedim. Onu Mavi Marmara'ya bindirmeyen benim" açıklamasını yaptı.

VİDEO 1: Abdurrahman Dilipak, Mavi Marmara'ya neden binmedi?