İHH: Depremde yaşadıklarımızı unutmayalım

İHH İnsani Yardım Vakfı Van Temsilciliği, depremin yıldönümü nedeniyle yaptığı basın açıklamasında, deprem ve sonrasında yaşanan sıkıntıların unutulmaması gerektiğini belirtti.

VAN 23.10.2013 23:40:25 0
İHH: Depremde yaşadıklarımızı unutmayalım
Tarih: 01.01.0001 00:00
Van'da 23 Ekim 2011'de yaşanan depremin 3. Yılını geride bırakması nedeniyle İHH İnsani Yardım Vakfı Van Temsilcisi Ercan Çiplak, özellikle deprem sonrası yaşanan sıkıntıların unutulmaması gerektiğine vurgu yaparak, depremden sonra yaşanan sıkıntıları hatırlattı.


Depremin 2. Yılının geride bırakıldığı belirtilen Çiplak, depremde yaşanan acıların bir kez daha hatırlandığı ve 644 kişinin yaşamını yitirdiği depremin herkesi derinden üzdüğü ifade etti.


Depremlerin yanı sıra meydana gelen 15 bin artçı sarsıntı ile bütün bir kış boyunca evlere girilmediği çadırlarda, konteynırlarda ve garajlarda yaşam mücadelesi verildiğini sözlerine ekleyen Çiplak şu ifadelere yer verdi;


"Bir veremli gibi günden güne eriyen cıvıl cıvıl kentimizin, geceleri sokaklarında yürürken ürperdiğimiz o ıssız halini unutmayacağız. Ülkemizin her köşesinden gönderilen, elbiseleri, halıları, kilimleri, battaniyeleri, çeyizlikleri, ev eşyalarını ve bunları bize teslim eden o kadirşinas elleri unutmayacağız. O kadirşinas kardeşlerimiz şöyle diyorlardı. "Biz size bunları veren insanların selamını getirdik ve kardeş olduğumuzu göstermeye geldik."


Depremin ikinci yılında, geleceğe daha bir umutla bakıldığını belirten Çiplak, "Depremle birlikte sahip olduğumuz şeylerin kıymetini, dostluğun, kardeşliğin ve paylaşmanın ne demek olduğunu yaşayarak öğrendik. Dünyanın geri kalan kısmında yaşanan acılar, yoksulluklar ve yoksunlukları daha iyi anladık. Ve şunu gördük ki; Acı süreli, Kardeşlik süresizdir." ifadelerine yer verdi.


İHH İnsani Yardım Vakfı olarak deprem sürecinde tüm dünyanın yardım elini kentimize ulaştırmaya çalıştıklarını dile getiren Ercan Çiplak, "Birlikte yaşadığımız o acı günlerden sonra, bu güzel günleri de görmek nasip oldu. Daha güzel bir Van'ı birlikte kurmak dileği ile; depremde hayatını kaybeden kardeşlerimize rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyor, Allahtan bu tür felaketlerin tekrar yaşanmamasını temenni ediyoruz." diye konuştu. (Murat Dalgın-İLKHA)