İHD'nin ziyaretleri sürüyor

İnsan Hakları Derneği (İHD) Van Şubesi, belediyelerden başlattığı kurumlara yönelik ziyaretlerini sürdürüyor. Önceki gün de Özalp ve Saray ilçe belediyeleri ziyaret edildi.

VAN 15.04.2015 10:04:34 0
İHD
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Haber: Adil HARMANCI

Dernek Başkanı Murat Melet, yönetim kurulu üyeleri Adil Harmancı, Av. Yıldırım Ayaz ve Av. Cihan Yaman'dan oluşan İHD heyeti önceki gün Saray Belediyesini ziyaret ederek Eş Başkan Abdulkadir Çalışkan'a Kürtçe-Türkçe yazılı 'İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'ni takdim etti.

"ANLAMLI BULDUM"
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Eş Başkan Abdulkadir Çalışkan, belediyede ve ilçede insan haklarına yakışır bir çalışma yürüttüklerini söyledi. 
İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nde yer alan maddelerin de kendilerine yol gösterici olacağını ifade eden Çalışkan, ziyareti bu açıdan anlamlı ve yerinde bir gayret olarak gördüklerini kaydetti.

BELEDİYELERİN ÖNEMİ
Şube Başkanı Murat Melet de, belediyeleri toplumu ve çevreyi idare etme ve gözetmede önemli bir kurum olarak gördüklerini ve parti ayırımı yapmadan tüm belediyeleri ziyaret ettiklerini söyledi.
Belediyelerin insan hakları ve çevre haklarına en çok sahip çıkması gereken kurumlar olduğunu belirten Melet, bu konularda dernek olarak işbirliğine hazır olduklarını da ifade etti.

ÖZALP'I ZİYARET 
İHD heyeti daha sonra Özalp ilçesine geçti. Burada da belediyeyi ziyaret eden heyet, her iki eş başkan ilçe dışında olduğu için Eş Başkan Yardımcısı Okan Bayram ile görüştü. Bayram'a da iki adet Kürtçe-Türkçe yazılı İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi takdim eden heyet, daha sora ilçeden ayrıldı. 
İHD Van Şubesi'nin şimdiye kadar Erciş, Çaldıran, Muradiye, Gürpınar ve Gevaş belediyelerini ziyaret ettiği öğrenildi.