İftar sofralarında İsrail ürünleri olmasın

Ramazan ayında Müslümanlar tarafından tüketilen İsrail ürünlerine tepki gösteren STK temsilcileri Müslümanların bu konuda çok daha duyarlı davranmasını istediklerini belirterek İsrail ve ABD ürünlerine boykot çağrısında bulundu.

VAN 23.06.2015 19:20:04 0
İftar sofralarında İsrail ürünleri olmasın
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Van İnsan Medeniyet Hareketi (İMH) temsilcisi M. Garip Cesur, İsrail ve ABD gibi ülkelere ait firma mallarının özellikle Ramazan ayında Müslümanlar tarafından tüketilmesinin büyük bir bilinçsizlik olduğunu belirterek Müslümanlara bu tür ürünleri boykot etmeleri çağrısında bulundu.

Konuyla ilgili  olarak İlke Haber Ajansına (İLKHA) değerlendirmelerde bulunan İnsan ve Medeniyet Hareketi (İMH) Van Şube Başkanı Garip Cesur yıllardır Müslümanlara kan kusturan Siyonist İsrail ve ABD gibi ülkelerin mallarının Müslümanlar tarafından bilinçsiz bir şekilde tüketildiğine işaret ederek, “Gelin bu Ramazan Ayını Fırsat olarak değerlendirelim ve İsrail mallarını sofralarımızdan kaldıralım” çağrısında bulundular.

“İsrail mallarına alternatif olacak ürünler üretilmeli”

İslam dünyası ile fiili bir savaş yürüten İsrail ve yandaşı ülkelerin İslam dünyasını açık pazar haline getirdiklerini ifade eden İMH Van Şube Başkanı M. Garip Cesur, söz konusu devletlerin Müslümanlardan kazandığı paralarla İslam dünyasına kan ve gözyaşı taşıdığına dikkat çekti.

Cesur, “İslam dünyasının yaşadığı sorunların büyük çoğunluğu dış mihraklı odakların kötü emel ve politikalarıyla yakından ilintilidir.  Sömürgeci batı Kapitalizmi ve İsrail, ürettikleri şeylerin büyük çoğunluğunu İslam dünyasına pazarlayarak birçok yönden kazançlı çıkmaktadırlar. Bir taraftan İslam dünyasıyla fiili bir savaş yürüten bu ülkeler diğer taraftanda  iyi bir pazar gördükleri islam ülkelerinde mamüllerini pazarlamaktadır. Müslümanların bu savaş ve sömürme halini göz önünde bulundurup bir tavır geliştirmeleri gerekmektedir.” diyerek, Hz. Peygamber’in (sav) Medine'ye geldiğinde ilk yaptığı işlerden olan Yahudilerin kurduğu çarşıya alternatif olarak müslümanların işlettiği bir çarşı kurmak olduğu gerçeğine işaret etti.

Ramazan sofralarında İsrail malları olmasın
İslam Alimlerinin İsrail başta olmak üzere İslam’a ve Müslümanlara savaş açan devletlere ait malların alınmasını caiz görmediklerini ifade eden Cesur, sakınma anlamına da gelen orucun sadece günün belli vakitlerinde aç kalmak olmadığının altını çizdi.

Cesur, “Siyasal Oruç dediğimiz kavramı gündemimize getiren Lübnanlı Âlim Fadlallah, başta İsrail işgal devleti olmak üzere İslam'a ve Müslümanlara savaş açan, Müslümanları katleden ülkelerin mallarının alınmasını caiz görmediklerini ifade etmişlerdi. Bizlerde İsrail malları iftar sofralarımızda yer almamalı diyoruz” şeklinde konuştu.

Bu konuda Müslümanların bilinçlendirilmesi gerektiğini sözlerine ekleyen Cesur, Bunun için İsrail mallarının teşhir edilmesi ve bu konuda kamuoyu oluşturulması çağrısında bulundu. (Murat Dalgın-İLKHA)