İftar Sofralarında İsrail Ürünleri olmasın!

İslami Sivil Toplum Kuruluşları İsrail ve ABD gibi ülkelere ait firma mallarının özellikle Ramazan ayında Müslümanlar tarafından boykot edilmesi gerektiğini ifade ettiler.

VAN 23.06.2015 12:58:30 0
İftar Sofralarında İsrail Ürünleri olmasın!
Tarih: 01.01.0001 00:00
 İslami STK’lar Müslümanlara yaptığı çağrı ile İslam ve Müslüman düşmanı Siyonist İsrail ve ABD gibi Sömürgeci, Kapitalist ülkelere ait firma ürünlerinin boykot edilerek özellikle mübarek Ramazan ayında alınmamasını söylediler.


Müslümanların boykot konusunda bilinçlendirilmesi gerektiğini belirten İslami STK’lardan İnsan Ve Medeniyet Hareketi (İMH) Van Şube Başkanı Garip Cesur ile Vahdet Der Başkanı Abdulmetin Arvas, halkın yerli ürünleri tercih ederek İslami Sermayeye sahip çıkmaları gerektiği vurgusunda bulundular.

“İSLAM ÜLKELERİ AÇIK PAZAR HALİNE GETİRİLDİ”
İslam dünyası ile fiili bir savaş yürüten İsrail ve yandaşı ülkelerin İslam dünyasını açık pazar haline getirdiklerini söyleyen İMH Van Şube Başkanı Garip Cesur,”İslam dünyasının yaşadığı sorunların büyük çoğunluğu dış mihraklı odakların kötü emel ve politikalarıyla yakından ilintilidir.  Sömürgeci batı Kapitalizmi ve İsrail, ürettikleri şeylerin büyük çoğunluğunu İslam dünyasına pazarlayarak birçok yönden kazançlı çıkmaktadırlar. Bir taraftan İslam dünyasıyla fiili bir savaş yürüten bu ülkeler diğer taraftanda  iyi bir pazar gördükleri islam ülkelerinde mamüllerini pazarlamaktadır. Müslümanların bu savaş ve sömürme halini göz önünde bulundurup bir tavır geliştirmeleri kesinlikle gerekmektedir. Herkesin bildiği gibi Resulullah Medine'ye geldiğinde ilk yaptığı işlerden biride Yahudilerin kurduğu çarşıya alternatif olarak müslümanların işlettiği bir çarşı kurmak olmuştur.”dedi 

MÜSLÜMANLAR SİYASAL ANLAMDA EMPERYALİSTLERİN ÜRÜNLERİNİ BOYKOT ETMELİDİR”
Bazı Alimlerin İsrail başta olmak üzere İslam’a ve Müslümanlara savaş açan devletlere ait malların alınmasını caiz görmediklerini belirten Cesur,”Sakınma anlamına gelen Oruç, sadece bir zaman aralığında bedeni yeme içmeden sakındırma olarak anlaşılmamalıdır. Siyasal Oruç dediğimiz kavramı gündemimize getiren Lübnanlı Âlim Fadlallah, başta İsrail işgal devleti olmak üzere İslam'a ve Müslümanlara savaş açan, Müslümanları hakaret edip aşagılayan ülkelerin mallarının alınmasını caiz görmemişlerdir. Siyasal anlamda Mü'minlerin İsrail'in ürettiği mallardan uzak durmaları ve onları boykot etmeleri gereklidir”şeklinde konuştu.
 “MÜSLÜMANLAR BOYKOT MALLARI HAKKINDA YETERLİ BİLİNCE SAHİP DEĞİLDİR
Müslümanların boykot mallarının hangileri olduğunu bilmeleri için Bu malların teşhir edilmesi gerektiğini vurgulayan Cesur,”Müslüman toplum malesef ülkemizde tükettiği/aldığı  malların kim tarafından ve ne maksatla üretildiği hususunda yeterli bilgiye sahip değildir. Özellikle İslam düşmanı ülkelerin ülkemizde sıkça tüketilen mallarının teşhir edilmesi ve kamouyunun bilgilendirmesi elzemdir”ifadesini kullandı.

“ZALİMLERİN MALLARINI BOYKOT EDEREK MÜSLÜMAN KARDEŞLERİMİZE YARDIMDA BULUNABİLİRİZ”
İsrail ABD gibi ülkelerin Mallarını Boykot ederek zulüm altındaki Müslümanlara yardımda bulunabileceğini ifade eden Cesur,”Zulüm altında olan İslam ülkelerine  maddi yardım göndermenin yanında  en çokta onlara karşı savaşan ülkelerin mallarını almayarak, onları zayıflatarak, boykot ederek  kardeşlerimize yardımda bulunabiliriz.  İkincisinin tavrı birincisinin tavrından daha az değerli değildir.”dedi.

 “YERLİ ÜRÜNLERİ TERCİH EDEREK İSLAMİ SERMAYEYE SAHİP ÇIKMALIYIZ”
Müslümanlara bir boykot çağrısında bulunan Cesur,””Müslümanlara çağrımız! Yeryüzünde İslam ve Müslümanlara karşı savaşan ABD ve İsrail gibi Kapitalist ve Sömürgeci ülkelerin mallarını kesinlikle almamalarıdır. ABD ve İsrail gibi ülkelerin malları boykot etmeli, kendi yerel ürettiğimiz ürünleri tercih ederek Müslüman üreticilere destekte bulunarak  İslami sermayeye sahip çıkmalıyız.”dedi.

“İSRAİL VE ABD GİBİ ÜLKELERİN MÜSLÜMANLARI VURMASININ SEBEBİ EKONOMİK GÜÇTÜR”
İsrail, ABD ve diğer Kapitalist ülkelerin Müslümanlara zulmetmesinin en büyük sebebinin ekonomik güçleri olduğunu söyleyen Vahdet Der Başkanı Abdulmetin Arvas, “Uluslar arası Emperyalistler, Kapitalistler İslam’a düşman olmuş bütün güçlerin en çok Müslümanları vurmasının en büyük nedeni ekonomik güçlerinin olmasıdır. Biz Müslümanlar da bu ekonomik güce destek olmamalıyız. Kendi ailemizden başlayarak herkesi boykota davet etmeliyiz. Çünkü küresel güçler ekonomik güçlerinden beslenerek Müslümanlara zarar veriyor.”dedi.

 “HALK HANGİ ÜRÜNÜN İSRAİL VE ABD GİBİ ÜLKELER AİT OLDUĞUNU BİLMİYOR”
Halkın boykot ürünleri hakkında yeterli bilgi sahibi olmadığını belirten Arvas,”Halk İsrail ve yandaşı ülkelerin mallarını boykot etmek noktasında yeterli bilgi sahibi değildir. Bu devletlerin ürünleri çok olduğu için halkımız bunların hepsini bilmiyor. Bizler bunu ciddi manada bir eksiklik olarak kabul ediyoruz.”şeklinde konuştu.

“ÜRÜNLERİN BOYKOT EDİLMESİ BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİDİR”
Ürünlerin boykot edilmesinin İsrail, ABD gibi ülkelerin ekonomilerini çöktürmesi açısından önemli olduğunun altını çizen Arvas,”Bizler İsrail ve yandaşı devletlerin yaptığı zulümleri bertaraf edemiyoruz. Çünkü bir İslam devletimiz yoktur. Ancak bizlerin yapabileceği şeylerde vardır. İsrail ve ABD gibi ülkelere ait ürünlerin boykot edilmesi bizler için çok önemlidir. Çünkü bu devletlerin ekonomisi çöktüğü zaman bunlar kendi ülkelerini bırakıp da Müslümanların namuslarına ırzlarına el uzatamazlar.”ifadelerini kullandı.

“BOYKOT EDİLECEK ÜRÜN LİSTELERİNİ DAĞITMALIYIZ”
Halkın boykot edilecek ürünleri tanınması için bu ürünleri içeren broşürlerin dağıtılması gerektiğini vurgulayan Arvas,”Boykot edilecek ürünleri tanıtan broşürleri herkese dağıtmak lazım. Çünkü insanlar birçok ürünün İsrail veya yandaşı ülkelere ait olduğunu bilmeden alıyorlar. Ancak bu ürünleri tanıtan broşürleri insanlara verdiğimiz zaman halk bu ürünleri tanıyor ve almamaya çalışıyor.”açıklamalarında bulundu.

 Yılmaz Sönmez-İlyas Akkoş / Van Olay

Haber Kaynağı: VAN OLAY GAZETESİ