İdlib Acil İnsani Yardım Çağrısı

2011 yılında başlayan Suriye iç savaşı, milyonlarca insanı yerlerinden edilerek Türkiye başta olmak üzere dünyanın bir çok yerine hicret etmek zoruna bıraktı.

VAN 10.09.2018 12:50:24 0
İdlib Acil İnsani Yardım Çağrısı
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Bugün geldiğimiz noktada Suriye, emperyalist güçlerinin bilek güreşi yaptığı bir yere dönmüş durumda. Çok uluslu ve ahlaksızca sürdürülen bu savaşta, her savaşta olduğu gibi yine masum siviller, kadınlar ve özellikle çocuklar etkilenmekte ve 2018 yılı itibariyle 400 binden fazla insanın hayatını kaybettiği çeşitli raporlarda belirtiliyor.

İdlib’e yönelik başlatılması gündemde olan yeni bir askeri harekatın yankıları sürerken, İdlib’de yaşayan 4 milyona yakın savunmasız sivil halk için tedirginlik devam ediyor. Bölgeden gelen haberler yeni bir kitlesel gök akımının başlayacağı yönünde.

Türkiye’den bir çok STK sınır bölgelerinde yaşanacak olası bir göç dalgası için hazırlık yapıyor. Yardımeli Derneği olarak bizlerde bağışçılarımıza çağrıda bulunuyor ve yaşanacak olası bir insani kriz için bölgede acil ihtiyaçlar kapsamında Gıda Paketi, Giyim Paketi ve Barınma Paketi gibi yapacağımız hazırlıklara destek bekliyoruz.

  •  Gıda Paketi 75 TL (Un, pirinç, mercimek, şeker, yağ)
  •  Giyim Paketi 100 TL (Bay, Bayan ve çocuk kıyafetleri)
  •  Barınma Paketi 200 TL (Çadır, battaniye, sünger yatak)