İçişleri Bakanı Soylu: Yeni bir yolculuğa başlayacağız

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Van’a gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 650 mahalle muhtarları ile bir otelde bir araya geldi.

VAN 22.03.2017 19:10:52 0
 İçişleri Bakanı Soylu: Yeni bir yolculuğa başlayacağız
Tarih: 01.01.0001 00:00

“Muhtarlar Buluşması” kapsamında Van’da 650 muhtara seslenen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Çok önemli bir tarihe doğu gidiyoruz ve bir şeyi tercih edeceğiz. Ya üzerimize oynanan oyunların devam etmesini tercih edeceğiz ya da bu zilleti sona erdirip yeni bir yolculuğa başlayacağız.” dedi.

İnsana hizmet etme konusunda yeni bir adım atılacağını dile getiren Soylu, “Bu dünyanın bir imtihan ve sınav dünyası olduğunu çok iyi biliyoruz. Bunu bildiğimiz için iyiliği anlatıp kötülükten sakınmaya çalışıyoruz. Yaratılmışların en şereflisi insana hizmet etme konusunda adım atıyoruz. Burada huzur olursa Ortadoğu’da, Balkanlarda, Asya’da huzur olacaktır. Biz insanları ayırmayız. Biz insanları birleştirenleriz. Önemli olan devletin gücü değil insanlığın, milletin gücüdür. Çok önemli bir kararın arefesindeyiz.” şeklinde konuştu.

Cazibe Merkezi kapsamındaki bölge illerinde iş imkânı sağlanacak

Cazibe Merkezi Programı çerçevesinde birçok işsize yeni iş imkânı sağlanacağını belirten Soylu, “Biz de bunu yerine getirmeye çalışıyoruz. Cazibe Merkezleri ile ilgili program açıklandıktan sonra Adıyaman’a 19 bin iş alanı açılıyor. 3 buçuk milyar yatırım geliyor. Çünkü terör tasfiye ediliyor. Terör olduğun yerde bunlar olur mu? Diyarbakır’a 37 bin iş imkânı sağlanacak, Kars’a 4 bin 800, Mardin’e 28 bin 90 iş imkânı sağlanacak. Şanlıurfa’ya 47 bin iş imkânı sağlanacak. Şırnak’a 5 bin iş imkânı sağlanacak. Tunceli’ye bin iş imkânı sağlanacak. Van’a da 15 bin 542 iş imkânı sağlanacak. Bunlar çok önemli yatırımlardır. Bunların hepsi de var olan ortamların düzeltilmesi ile gelmektedir.” diye konuştu.

Referandum süreciyle ile birlikte önemli bir tarihe gidildiğinin altını çizen Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bir şeyi tercih edeceğiz. Ya üzerimize oynanan oyunların devam etmesini tercih edeceğiz ya da bu zilleti sona erdirip yeni bir yolculuğa başlayacağız. Ya darbeyle yönetilen anayasa ile yolumuza devam edeceğiz ve arkamıza dönüp bakacağız; acaba 15 Temmuz geliyor mu gelmiyor mu diye.”

“Bizi TV programlarıyla kimliksizleştirmek isteyen insanlar var”

Kültürel emperyalizmin toplumu kimliksizleştirmek istediğine dikkat çeken Bakan Soylu, “Evlatlarımız birbirlerine mezhep, etnik köken üzerinden ne zaman düşecek veya düşmeyecek. Biz tedirgin yaşamak isteyenlerden değiliz. Bizden güç, kuvvet bekleyen insanlar var. Biz güçlü bir medeniyetiz. Sözümüzü dünyaya anlatabilecek kabiliyete sahip bir medeniyetiz. Bizi TV programlarıyla kimliksizleştirmek isteyen insanlar var. Bize ihraç etmek istedikleri o kültürel emperyalizmle beraber kimliksizleştirmeye çalışanlara karşı, bu topraklarda okunan 5 vakit ezan bizim muhafazamızdır. Çocuklarımızın muhafazasıdır, bunun bilmenizi istiyorum.” ifadelerini kullandı.

Van ilinin en cazip şehirler arasında olduğunu ifade eden Soylu, “Van en cazip, en aydınlık, güneşi en çok şehridir. Her türlü etnik kökenin yaşadığı, ama birebiriyle kardeş gibi geçindiklerini bütün dünyaya anlattığı bir şehirdir.  En güzel şehirdir.  Bizi ne hale düşürmeye çalışıyorlar?” şeklinde konuştu.

Doğu'nun genç nüfusuyla nitelik olarak güçlü olduklarını söyleyen Soylu, şunları kaydetti: “Gençler meclise girmesin deniliyor. O zaman Çanakkale’de şehit olsunlar. İşte böyle düşünüyorlar. Bu ülkede yıllardır başörtülü kadınlar mecliste bizi temsil edemedi. Kim kaybetti? Herkes. Peki, şimdi temsil ediyor ne oldu? Ülke bitti mi? Hayır, herkesin kendisini ifade ettiği yerdir. Orası milletin meclisidir. Orası kısıtlı olanların giremediği bir meclis değildir. Meclis herkese açıktır. Bu yüzden başı açık da başı örtülü de gençler de yaşlılar da herkes meclise girmelidir. Avrupa ne yapıyor? Avrupa’nın yüzde 70’i 18 ile 21 yaş arasındaki gençleri meclise sokuyor. Bu 21’nci asırda bizim dünya ile rekabet etmemiz için en önemli şartlardan bir tanesidir. Doğumuzda nitelik olarak güçlüyüz. Batı’da ise yaş ortalaması olarak, nicelik olarak güçlüyüz. Bu bizim en büyük avantajımızdır.” (Yılmaz Sönmez-İLKHA)