Husumet, barış yemeğiyle son buldu

Edremit İlçesi'nde aralarında husumet bulunan, Tunç ve Demir aileleri için bir barış yemeği düzenlendi. DBP öncülüğünde düzenlenen yemeğe, husumetli ailelerin yanı sıra, HDP İl Eş Başkanı Veysi Dilekçi, DBP İl Eş Başkanı Münir

VAN 23.11.2015 10:42:13 0
Husumet, barış yemeğiyle son buldu
Tarih: 01.01.0001 00:00
   Okunan duaların ardından, Tunç ve Demir ailelerinin büyükleri çağırılarak el sıkıştı ve bu barışın bozulmaması için söz verildi. Kısa birer konuşma yapan aile mensupları, bu barış yemeğinin kendilerini çok mutlu ettiğini belirterek, teşekkür ettiler.

           Kısa bir konuşma yapan Edremit Belediyesi Eş Başkan Vekili Nurhayat Çelik ise, aileler arasındaki husumetin son bulması için bir arada olduklarını belirtti.
Ardından konuşan HDP Van Milletvekili Adem Geveri ise; barış yemeğine katılan herkese teşekkür ederek, barışın egemen olması için önce kendi içlerinde barışmaları gerektiğini söyledi.

         Geveri; "Öncelikle bu barış yemeğine katılan, bu yemeği organize eden, HDP ve DBP yöneticilerine, belediyemize teşekkürlerimi sunuyor, hoş geldiniz diyorum. Biz bir yandan ittifakımızı kurmaya muhtacız, diğer yandan ise kalıcı barışı inşa etmemiz gerekiyor. İşte bu yüzden bu güzel organizasyonların olması bizi mutlu ediyor. Bu yemekle Tunç ve Demir aileleri arasındaki husumetin barışla sonlanması son olmayacak, aramızdaki husumetlerin hepsi barışla sonlanacak" dedi.Bölge Gazetesi Haber Merkezi