Hüseyin Çelik: Türkiye'nin Yüzde 50'si Bizim Yanımızda

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, AK Parti'de ben dahil 60 Kürt milletvekili var ama biz Kürtçü değiliz dedi.

VAN 27.03.2014 16:37:25 0
Hüseyin Çelik: Türkiye
Tarih: 01.01.0001 00:00

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Van'a yapacağı ziyaret önce Özalp ve Saray ilçelerini ziyaret eden Hüseyin Çelik, seçmenlerle bir araya geldi. İlk olarak Özalp teşkilatını ziyaret eden Çelik, ardından geçtiği Saray ilçesinde kalabalık bir topluluk tarafından karşılandı.



Partisinin seçim bürosu önünde toplanan vatandaşlara hitap eden Çelik, “Siz bize bel bağladınız, bize güven verdiniz, destek verdiniz, bize oy verdiniz. Biz de sizi hiçbir zaman mahcup etmedik, başınızı öne eğdirmedik. Allah’ın izniyle sizi mahcup etmeyeceğiz. Yarın Başbakanımız Van’a gelecek. Başbakanımız sadece seçimden seçime Van’a gelmiyor. Bu belki de Başbakanımızın Van’a 20. gelişi olacak. Depremden 4 saat sonra Van’a geldi. AK Parti Saray’da var, Babaeski’de de var, Türkiye’nin her yerinde var ama CHP Türkiye’nin yarısında yok, MHP Türkiye’nin yarısında yok, BDP Türkiye’nin yüzde 80’inde yok. Türkiye’deki kardeşliğin temsilcisi, Türkiye’deki insanımızın birbirine sarılması, birlikte mutlu olmasının çözümü AK Parti’dir” dedi.




Konuşmasında BDP’yi de eleştiren Hüseyin Çelik, BDP’liler dolaşıp diyorlar ki, ‘BDP Kürt Partisi’dir. AK Parti’de ben dahil 60 Kürt milletvekili var ama biz Kürtçü değiliz. Bülent Arınç da Türkçü değil, Taner Yıldız da Türkçü değil, Recep Akdağ da Türkçü değil. Biz ortak paydalarda buluşmuş Türkiye’nin menfaatlerinde ve insanımızın kardeşliğinde buluşmuş bir ekibiz. BDP Kürtçü olduğu için Kürt partisi, MHP Türkçü olduğu için Türk partisi. Kürtler BDP’ye, Türkler MHP’ye oy verecek. Peki bize kim kaldı, geriye Türkiye’nin yüzde 50’si bizim yanımızda” diye konuştu.




Partisinin Saray Belediye Başkan Adayı Şeref Çevik’e de destek isteyen Hüseyin Çelik, “Saray ya kör ideolojiye, ırkçılığa oy verecek ya da Şeref Çevik’e oy verecek. Türkiye’nin her yerinde her parti siyasi faaliyet yapsın, barış içinde yarış olsun. Şimdi adınız barış olacak, demokrasi olacak, insanlara saldıracaksınız, sizin samimiyetinize kim inanır?” şeklinde konuştu.


Çelik, vatandaşlarla da sohbet ettikten sonra ilçeden ayrıldı.