`Hür Kadro` ile Van hak ettiği yeri bulacak

Van`ın deprem öncesi ve sonrasında hak ettiği hizmeti alamadığını söyleyen Hür-Dava Partisi Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, `Hür Kadro`ların bu görevi yüklenmesi halinde Van halkının hak ettiği hizmeti alacağını söyledi.

VAN 19.09.2013 10:33:48 0
`Hür Kadro` ile Van hak ettiği yeri bulacak
Tarih: 01.01.0001 00:00
Seçim çalışmaları hakkında bilgi almak için partisinin Van il teşkilatını ziyaret eden HÜDA PAR Genel Başkan Zekeriya Yapıcıoğlu, önemli açıklamalarda bulundu.
 
Ana dilde eğitim, okullardaki başörtüsü sorunu, andımız dayatması gibi konulardaki sorularımızı yanıtlayan Yapıcıoğlu, Van`ın hizmet noktasında yaşadığı sıkıntılara da değindi.
 
"Hür Kadro ile Van halkı hak ettiği yeri bulacak"
Şu an, seçime girecekleri yerlerde ve adayların tespiti noktasında çalışma yürüttüklerini söyleyen Yapıcıoğlu, "Van`daki seçim çalışmalarını da güzel bulduk. Çalışma şevklerine şahit olduk. İnşallah adaylarımız açıklandıktan sonra seçim yaklaştıkça arkadaşlarımız daha canlı bir şekilde sahada çalışmalarını yürütecektir. Van, depremden sonra çok ciddi yaralar aldı. Deprem öncesinde de sonrasında da Van`ın hak ettiği hizmeti alamadığını düşünüyoruz. İnşallah hür kadrolar bu görevi yüklendiklerinde Van şehri de Van halkı da hak ettiği hizmeti alacaktır." dedi.
 
Andımız dayatması
Andımız dayatması ve anadilde eğitime de değinen Yapıcıoğlu, "Andımız isimli ucube metnin halen çocuklara okutulmasını büyük bir ayıp olarak görüyoruz. Bunun için anayasa değişikliğine gerek yoktur. Hükümet isterse idari tasarrufla yönetmelikle bu ayıbı kaldırabilir. Görünen o ki bu ayıbı kaldırma gibi bir irade beyanı da henüz yoktur. Bizim benzer nitelikte başka taleplerimiz de vardır. Şu anda karşımızda duran dağın eteğinde koca koca `Ne mutlu Türküm diyene` şeklinde yazmışlar. Bu ayıpların giderilmesi lazım.
 
Arınç`ın açıklaması talihsiz bir açıklama
Anadilde eğitim konusuna geçen hafta gündem değerlendirmesinde değindik. Özellikle hükümet sözcüsü Sayın Bülent Arınç`ın isteyenlerin Irak`a gitmesi yönündeki açıklamaları çok büyük bir ayıptı. Daha önce de başörtüsü ile okumak isteyen öğrenciler için `gitsinler İran`da okusunlar" şeklinde çıkışlar olmuştu. O gün bu sözü yadırgayanlar, bugün "anadilde eğitim istiyorlarsa Irak Kürdistan`ın da eğitim alsınlar" demeleri gerçekten düşündürücüdür. Talihsiz bir açıklamadır. Bu konuda, `anadilde eğitim diye bir hakkın olmadığı` bizzat başbakan tarafından söylenmektedir. Anadilde eğitim bir haktır. Bu hakkın engellenmesi kabul edilemez." ifadelerini kullandı.
 
"Başörtüsü sorunu devam ediyor"
Hükümetin başörtüsü ile alakalı çok iddialı çıkışlar yaptığını ancak başörtüsü sorununun hala devam ettiğini belirten Yapıcıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Hükümetin başörtüsü ile alakalı çok ciddi iddialı çıkışları ve açıklamaları oldu. Başörtüsü ile ilgili sorun devam ediyor. Sadece üniversitelerde veya sadece imam hatiplerde ya da düz liselerin seçmeli Kur`an dersi ve siyer dersinde başörtünün serbest bırakılması başörtüsü sorununun çözüldüğü anlamına gelmiyor. Başörtüsünü dininin bir emri olarak takan çocuklar elbette ki hangi yaşta örtüneceklerini de dini referanslardan alacaklardır. Dinen buluğ çağına ermiş kız çocuklarının örtünmesi artık farzdır. Dolayısı ile bu farziyeti daha ileri yaşlara, üniversite çağına veya liselere taşımak kanunla mümkün değildir. Hükümetin bu konuda da yaptığı yanlıştan dönmelerini şiddetle tavsiye ederiz."
 
"Seçime gireceğimiz yerlerde sürpriz sonuçlar alabiliriz"
Yapıcıoğlu; yerel ve ulusal basında yer alan seçim anketleri ile ilgili bir soruya ise şu cevabı verdi: "Bu anketler tam olarak seçim sonuçlarını yansıtır yansıtmaz bu konuda bir şey söylemek çok kolay değil. Özellikle ulusal anlamda partimizi görmek istemeyen bazı basın kuruluşlarının yaptırdıkları anketler de gerçekleri yansıtmıyor. Şu kadarını söyleyebilirim ki, seçime gireceğimiz yerlerde belki birçok kişi için sürpriz olabilecek sonuçlar alacağımızı düşünüyorum." (Murat Dalgın - İLKHA)