Hür-Der Yapılan Saldırıları Kınadı

İnsan Hak ve Hürriyetler Derneği (Hür-Der) yöneticisi Faysal Yaman, son günlerde derneklerine yönelik gerçekleştirilen saldırıları kınadı.

VAN 22.10.2013 15:51:25 0
Hür-Der Yapılan Saldırıları Kınadı
Tarih: 01.01.0001 00:00

İnsan Hak ve Hürriyetler Derneği (Hür-Der) yöneticisi Faysal Yaman, son günlerde derneklerine yönelik gerçekleştirilen saldırıları kınadı.

Barış sürecinin sürdüğü bu dönemde barış ve huzurun yapısına ters girişimlerin olduğunu üzülerek görüldüğünü belirten Yaman, Kürdistan halkının huzura hasret kaldığı bu zamanda, bazı kendini bilmez, ayak takımının mazlum Kürt halkının huzuruna yönelik bombalı saldırılarda bulunduğuna şahit olduklarını ifade etti. Yaman, "YDG-H adı altında 25 Haziran'da Hüda-Par Silvan ilçe binasına, 30 Temmuz'da Cizre'de Külliye Camii altında bulunan gençlik merkezi ile özel bir dershaneye, 13 Ağustos'ta Özgür-Der Van Şubesi ve Diyarbakır Bağlar temsilciliğine, 21 Eylül'de Hüda-Par Silopi İlçe Başkanlığına, ardından Diyarbakırİskender Paşa semtinde Sahabe-Der adlı derneğe, 14 Ekim akşam saatlerinde Ak PartiDiyarbakır İl Başkanlığı'na, bayramın birinci günü gece saatlerinde Diyarbakır'da İlim-Der ve Mustazaf-Der'e, bayramın ikinci günü ise Bağlar ilçesinde bulunan Yusufi-Der'e bombalı, molotoflu saldırılar düzenlenmiş, yine 15 Ekim bayram günü Mersin Müstezaf-Der yönetici ve gönüllülerine, bıçaklı ve satırlı saldırılarda bulunularak yedi kişinin yaralanmasına neden olan saldırılan, huzuru bozmaya ve fitne çıkarmaya yönelik çirkin saldır düzenlendi. Son üç ay içerisinde onlarca olay olmasına rağmen, saldırıya maruz kalan taraflar kınama ve uyarı haricinde herhangi bir karşılık vermemiştir. Geçmişteki mücadele tarzlarına bakıldığında şimdiye kadar bu saldırılara karşılık vermemeleri onların basiretlerini, sabırlarını, yüksek kariyerli kişiliklerini ve halklarını ateşe atmaktan çekinmenin getirdiği hak ve halk sevgisini gösterdiği açıktır. Kürt halkının huzur ve refahını bozmamak için yapılan haksızlıklara sabrettikleri, fitne ve fesadın önüne geçmek için tüm gayretlerini seferber ettiklerini, Kürdistan halkları arasında kanın akmaması için var gücü ile çabaladıkları ortadadır. Bu fedakarlıkları ve azimleri ile göstermiş oldukları bu basiretli ve onurlu duruşu taktir etmemek mümkün değildir. Daha büyük olay ve acılara sebep olmadan bu başıboş ve serseri saldırılardan bir an önce vazgeçilip özür dilenmelidir. Kürdistan halkının hayrına olan budur. Aksi takdirde hepimizin kaybedenlerden olacağı muhakkaktır. Sonuç olarak, bu güne kadar yapılan bu menfur saldırıları halkımızın hür ve özgür iradesine yapılmış olarak görüyor, Kürdistan halkının mazlum halklarına yapılan her türlü saldırıyı kınıyoruz" dedi.