HÜDA PAR’dan tutuklamalar ve bombalı saldırıya ilişkin açıklama

“Bir tek masum can 550 koltuktan çok daha değerlidir”

VAN 7.11.2016 13:04:13 0
HÜDA PAR’dan tutuklamalar ve bombalı saldırıya ilişkin açıklama
Tarih: 01.01.0001 00:00
 HÜDA PAR, HDP'li yöneticilerin, ifade vermeye gitmeyip gerginliği bilinçli olarak tırmandırdıklarını belirterek gözaltı kararlarının ardından PKK’nin, bombalı saldırıyla sivil halkı katletmekten çekinmediğini bir kez daha gösterdiğine vurgu yaptı.

HÜDA PAR, yayımladığı gündem değerlendirmesinde başta HDP’li milletvekillerinin tutuklanması ile PKK’nın Diyarbakır’daki bombalı saldırısı olmak üzere mezhepçilik ve ırkçılık fitnesi, sınırda yaşanan hareketlilik, basına yönelik kısıtlamalara ilişkin önemli tespitlerde bulundu.

PKK’nın bomba yüklü minibüsle Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde düzenlediği, 11 kişinin hayatını kaybettiği, yüzlerce kişinin de yaralandığı saldırıya tepki gösterilen HÜDA PAR’ın gündem değerlendirmesinde, kurulduğu günden bu yana şiddeti yegâne yol ve yöntem olarak benimseyen PKK’nın, mazlum halka, hayatı cehenneme çevirmeye devam ettiği ifade edildi.

“Çatışmaları şehir merkezlerine taşıyıp, pek çok ilçenin tank ve top atışları ile harap edilmesine yol açan PKK, bir kez daha kendisine destek vermeyen Kürt halkını adeta cezalandırmıştır.” denilen değerlendirmede, “PKK ve siyasi kanadı HDP, kendilerine dayatılan küresel ajandalar doğrultusunda çukur-barikat siyasetiyle halkın yedi bin evladını öldürtüp şehirleri yaşanmaz hale getirdikleri yetmezmiş gibi, bu kez siyasi manevralarla gerginliği tırmandırma ve halkı bu yolla sokağa dökme hesabı yapmaktadırlar.” ifadelerine dikkat çekildi.

“PKK. sivil halkı katletmekten çekinmediğini bir kez daha göstermiştir”

Yasama ve yürütme organlarının her kademesinde yer alıp kendilerine yönelik en ufak eleştirileri bile yargıya taşıyan HDP'li yöneticilerin, ifadeye çağrıldıklarında "Yargıya gitmiyoruz" şeklinde gösterdikleri tavırlar ile gerginliği bilinçli olarak tırmandırdıklarına vurgu yapılan gündem değerlendirmesinde, “HDP Genel başkanları ve milletvekilleri hakkında verilen gözaltı kararının hemen ardından, halkın yoğun olarak bulunduğu yerde, insanların işlerine, çocukların okullarına gittiği sabah saatlerinde gerçekleştirdiği bombalı saldırı, PKK'nın sivil halkı katletmekten çekinmediğini bir kez daha göstermiştir.” diye belirtildi.

“Bir tek masum can 550 koltuktan çok daha değerlidir”

HÜDA PAR’ın gündem değerlendirmesinde şu ifadeler yer aldı: “HÜDA PAR olarak bir tek masum canın 550 koltuktan çok daha değerli olduğuna inanıyoruz. Bazı belediye başkanları ve milletvekillerinin tutuklanmasına karşılık işin faturasının örgüt tarafından halkımıza kesilmesini kabul edilemez buluyoruz. Tutuklamaların telafisi vardır ama ölümün telafisi yoktur. Halkımızın huzur ve güven içinde yaşamaya ihtiyacı vardır. Hiçbir siyasi kazanım veya makam, halkın huzurunu kaçırmaya, canına ve malına kastetmeye gerekçe yapılamaz.”

Mezhepçilik ve ırkçılık fitnesi

İslam âleminin dağınıklık ve parçalanmışlık halinin devamını isteyen emperyalistlerin bir asırdır ırkçılık ve mezhepçilik fitnesini derinleştirmek istediklerine yer verilen gündem değerlendirmesinde, emperyalistlerin fitne değirmenine su taşıyacak en ufak bir söylem ve eylemden kaçınılması gerektiği ifade edildi.

Gündem değerlendirmesinin devamında, başta âlimler olmak üzere, sorumluluk sahibi kimselerin, ihtilaflı hususların ekranların önünde değil ilim meclislerinde tartışılmasına, bu tehlikeli gidişatın durdurulmasına öncülük etmesi gerektiğine vurgu yapıldı.

Sınırda yaşanan hareketlilik

Son günlerde sınırda yaşanan hareketliğe de değinilen gündem değerlendirmesinde şu tespitlerde bulunuldu: “Musul meselesi üzerinden Türkiye, Irak ve İran arasında oluşturulmak istenen gerginliğin bu üç ülkenin de faydasına olmadığı son derece açıktır. Her üç ülkenin de çabası, çatışma ve siyasi gerginliği artırmak değil, kardeşçe komşuluk hukukuna riayet ve sınırların sembolik hale istanbul escort bayan getirilmesi olmalıdır. Suriye'de yapılan yanlışların ümmete nasıl ağır bir fatura çıkardığı göz önünde iken benzer yanlışların Musul meselesinde tekrar edilmesi olasılığı maalesef büyüktür. Bu kapsamda gerek Türkiye’den gerekse de İran’dan yapılan “bölge sorunlarının çözümü konusunda yine bölge ülkelerinin insiyatif almaları ve sorunların yabancı devletlere havale edilmemesi yönündeki açıklamalarını önemli ve değerli buluyoruz."

Basına yönelik kısıtlamalar

HÜDA PAR’ın günden değerlendirmesinde son olarak haksız bir şekilde yayın hakkı elinden alınan basın yayın kuruluşlarının haklarının iade edilmesi gerektiği belirtilerek, “Basına yönelik kısıtlama ve yasaklamalarda şiddeti teşvik, suça bulaşma, manevi ve ahlaki değerleri gözetme hususlarında dikkatli davranan basın kuruluşları ile şiddeti açıktan teşvik eden ve ahlaki sapıklıkları meşrulaştırıcı yönde yayınlar yapan basın kuruluşları birbiriyle karıştırılmamalıdır. Bu hususta adalete riayet edilmediği takdirde kantarın topuzunu kaçıracak hukuksuz uygulamalarla muhalefetin susturulduğu görüntüsü ve algısı oluşacaktır. Böyle bir görüntünün toplumsal barışa ve huzura hizmet etmeyeceği açıktır.” denildi. (Fikret Özkan- İLKHA)