HÜDA PAR`dan sandık müşahitlerine bilgilendirme semineri

HÜDA PAR İpekyolu ve Tuşba İlçe Teşkilatları, seçimler yaklaşırken mahalle ve köy temsilcileriyle sandık müşahitleriyle bilgilendirme toplantısı yaptı.

VAN 20.03.2014 18:14:27 0
HÜDA PAR`dan sandık müşahitlerine bilgilendirme semineri
Tarih: 01.01.0001 00:00
Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) İpekyoluve Tuşba ilçe teşkilatları, mahalle ve köy temsilcileriyle ve müşahitlere yönelik ayrı ayrı bilgilendirme toplantıları yaptı.

Açılış konuşması yapan HÜDA PAR üyesi Tevfik Ayhan, partilerinin bir menfaat değil, bir dava partisi olduğunu söyleyerek, öncelikle oy derdinde olmadıklarını amaçlarının insan kazanmak olduğunu belirtti.

Sadece seçimden önce değil seçimden sonra da halka gidip varsa sorunlarını dinlemek ve çözüm üretmek gerektiğini ifade eden Ayhan, “Bizler 15 ay önce kurulmuş yeni bir partiyiz. Bu anlamda birçoğumuz yönetim kadrolarımız dâhil ilk kez seçime gireceğiz. Bu seçimde oylarımıza ve sandıklarımıza sahip çıkmamız gerekir. Bu noktada seçim alanı ve sandık alanında bulunacak parti yetkililerimiz ve müşahitlerimizin yasal prosedürü ve oy kullanımı ve sayımı esnasında uyulması gereken kuralları çok iyi bilmeli ve bunun takibini yapmalıdır.” dedi.

Açılış konuşmasından sonra teknik bilgilendirmelerde bulunan Ayhan, slâyt gösterimi eşliğinde seçim günü yapılacak oy verme işlemlerinin adil, sağlıklı ve gerçeğe uygun biçimde sandığa yansıması için uygulanması gereken kurallar hakkında bilgilendirme ve partilerinin sandık müşahitlerinin görev ve sorumluluklarının neler olduğu hakkında bilgi aktardı.

Yapılan bilgilendirmenin ardından katılımcılara “Müşahit El Kitabı” dağıtıldı. (Murat Dalgın-İLKHA)