HÜDA PAR’DAN “İRAN İHRACAT ZİRVESİ” FUARINA ZİYARET

Van’da düzenlenen “İran İhracat Zirvesi” fuarını ziyaret eden HÜDA PAR Van İl Başkanı Rasim Saygın, firmaların açtığı stantları ziyaret etti.

VAN 28.10.2016 21:03:54 0
HÜDA PAR’DAN “İRAN İHRACAT ZİRVESİ” FUARINA ZİYARET
Tarih: 01.01.0001 00:00

HÜDA PAR Van İl Başkanı Rasim Saygın ve partililerden oluşan bir heyet, Türkiye ile İran arasındaki ekonomik ilişkilerin ve karşılıklı ticaretin geliştirilmesi amacıyla Van’da düzenlenen "İran İhracat Zirvesi" fuarını ziyaret etti.

Fuarda stant açan firma sahipleri ve ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi ile karşılanan heyet, firmaları tek tek ziyaret ederek yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Bölgenin birçok ilinden ve İran’dan gelerek stant açan firma yetkililerinden fuara duyulan ilgi hakkında bilgi alan Saygın, kentin bu tür organizasyonlara ihtiyacı olduğunu söyledi.

İl Başkanı Rasim Saygın ve beraberindeki heyetin yaptığı ziyaretlerden memnun kalan firma yetkilileri ise fuarın Türkiye ile İran arasındaki ekonomik ilişkilerin ve karşılıklı ticaretin geliştirilmesi açısından önemli olacağını dile getirdiler.

Fuar ziyaretinin ardından basına açıklamalarda bulunan İl Başkanı Saygın, yaptıkları ziyaret neticesinde esnafın katılımı noktasında ilginin olumlu olduğunu söyledi.

Van’da düzenlenen İran İhracat Zirvesi fuarını ziyaret ettiklerini söyleyen Saygın, "Esnaflarımızı hem ziyaret edelim, hem de sorunlarını yerinde dinleyelim dedik. Bu anlamada fuarla ilgili umduklarını bulabilmişler mi? Öngörülen ticari ilişkileri geliştirmişler mi? Bunun Van’ımıza katkıları ne olur ve bizim de elimizden gelen katkılar ne olur bu çerçevede bir ziyaret gerçekleştirdik. Yapmış olduğumuz ziyaretler neticesinde esnafın katılımı noktasında ilginin iyiyi olduğunu ve fuarın dolu olduğunu gördük. Yalnız bir takım organizasyon noktasında sıkıntıların olduğunu görüyoruz. Fakat bu fuarın ilk günü olması hasebiyle bu sıkıntıların giderilebilecek sıkıntılar olabileceğini düşünüyoruz. Özellikle İran’a bakan yüzüyle, İran’dan katılacak olan katılımcılar noktasında bir takım eksiklerin olduğu da ortada.” dedi.

“VAN’IN BU TÜR ORGANİZASYONLARA İHTİYACI VAR”

Van’ın ve bölgenin bu tür organizasyonlara ihtiyacı olduğuna dikkat çeken Saygın, “Türkiye ve bölgemiz genelinde yaşanan sıkıntıların Van’a yansıması ortadadır. Güvenlik noktasında çok ciddi sıkıntılar var. Bunun getirdiği ticaret düşüklüğü var. Bu hacmi artırmak adına devletin çok daha ciddi organizasyonlara imza atması gerekmektedir. Bu noktada özellikle ticari kurumların siyasi partilerin hacmi artırmak adına çok ciddi projelere imza atması gerekiyor. Umuyoruz ki bu ciddiyeti daha da artıracaktır. Van’ın bu projeyle dışarıya bakan yüzü noktasında yatırımcılara daha da cazip getirecek bir noktaya taşır. Allah’u Teâlâ inşallah hayırlı eder ve buraya gelen esnaflarımıza da hayırlı kazançlar verir.” diye konuştu.

Yapılan açıklamanın ardından heyet, fuar alanından ayrıldı. (Yılmaz Sönmez-İLKHA)