HÜDA PAR'dan esnaf ziyareti

HÜDA PAR Van il başkanlığından bir heyet Van merkez beşyol esnafını ziyaret etti.

VAN 17.09.2018 13:43:29 0
HÜDA PAR
Tarih: 01.01.0001 00:00
 HÜDA PAR ‘’EN BÜYÜK PROBLEM RESMİ KURUMLARDAKİ İSRAF, ÖZEL SEKTÖRDEKİ DENETİMSİZLİK’’

HÜDA PAR Van il başkanlığından bir heyet Van merkez beşyol esnafını ziyaret etti.

HÜDA PAR Van İl Başkan Yardımcısı Faruk Tasan beraberlerindeki heyetle Van’ın beşyol esnafını ziyaret ederek esnafın sorun, sıkıntı ve taleplerini dinledi.

Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Tasan, esnafın zor günler geçirdiğini belirtti. Ciddi bir denetim açığının olduğunu belirten Tasan ‘’yerli üretim çok az. Acilen yerli üretime ağırlık verilmeli. Gerekirse devlet bu konuda yerli üretim yapan firmalara kolaylık sağlamalı ve üretim yapmaları konusunda önünü açmalıdır. Yerli üretim olmadan bu krizden çıkmak çok zor.’’ Dedi.

‘’Piyasada Ciddi Bir Denetim Açığı Var’’

Tasan, mevcut piyasada ciddi bir denetim açığının bulunduğunu belirterek ‘’fırsatçılar meydanda cirit atıyorlar, İstedikleri ürünlere istedikleri kadar fiyat biçebiliyorlar. Bu da gösteriyor ki ciddi bir denetim açığı var. Türkiye’deki ekonomik kriz, ürün fiyatlarının bu kadar fahiş fiyatlara yükselmesini gerektirecek bir boyutta değildir. Her ürünün fiyatı denetlenmeli ve adil bir fiyat ile satışa sunulmalıdır. Geçirdiğimiz bu zor günlerde yanımızda duran dostlarımızı ve fırsattan istifade edip bizi bitirmek isteyen düşmanlarımızı tanıma fırsatı elimize geçmiştir.’’dedi.

‘’Piyasaları Kilitlemek İsteyen Karanlık Eller Var’’

Vadeyi kapatan ve mal alım-satımını durduran firmalara tepki gösteren Tasan ‘’iki taraflı bir dayanışma ile ekonomik krizi atlatabiliriz. Mal alım-satımı durduran firmaların zararı varsa gerekli mercilerle bu iş çözülmeli. Alım-satım durdurulduğunda piyasada bir tedirginlik oluşur ve halkın umudu kırılır. Piyasayı kilitlemek isteyen karanlık eller var. bu süreçte yapılan her hata düşmanın eline koz verir.’’ Dedi.

Devlet ve halkın el ele verebilmeleri gerektiğini vurgulayan Tasan ‘’devlet, bütün fedakârlığı özel sektörden bekleme yanlışından vazgeçmeli. Taşın altına ilk önce kendisi elini sokabilmeli. En büyük israfın devlet kurumlarında olduğu gün gibi aşikârdır. Resmi kurumların istisnasız hepsi sıkı bir denetime tabi tutulup israfın önüne geçilmeli.’’ Şeklinde konuştu.

 

 

 

 

escort izmir