HÜDA PAR'dan bombalı saldırı yapılan Balaban'a ziyaret VİDEO HABER

HÜDA PAR Van İl Teşkilatı, 3 gün önce PKK tarafından bombalı saldırı yapılan Gevaş'ın Balaban Mahallesi'nde incelemelerde bulunarak, iş yerleri zarar gören esnafa geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

VAN 24.08.2015 12:38:14 0
HÜDA PAR
Tarih: 01.01.0001 00:00
Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Van İl Teşkilatından HÜDA PAR GİK Üyesi Avukat Mehmet Mehdi Oğuz, Van İl Başkanı Avukat Rasim Sayğın, ve partililerden oluşan bir heyet, 3 gün önce PKK tarafından bombalı saldırıyla sarsılan Gevaş'ın Balaban Mahallesi'nde incelemelerde bulunarak, iş yerleri zarar gören esnafa geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Yaşanan saldırı sonucu işyerlerinde büyük çapta hasarın meydana geldiği mahalle esnafına geçmiş olsun dileklerinde bulunan HÜDA PAR GİK Üyesi Oğuz,  esnaftan yaşananlarla ilgili bilgi aldı.

“Bu saldırılar son bulmalı”

Patlamada işyerlerinde zarar gören esnafla tek tek görüşen Oğuz ve beraberindeki heyet, bu saldırıların artık son bulması gerektiğini söyledi.

Daha sonra saldırıda büyük hasar gören Balaban Camii'ni de ziyaret ederek incelemelerde bulunan Oğuz, esnafın yaralarının bir an önce sarılması gerektiğini de sözlerine ekledi.

 “Camimizin bu hale gelmesi bizleri çok üzdü”

İş yerlerinin büyük ölçüde zarar gördüğünü belirten esnaf ise  “İş yerlerimizin hasar görmesi haliyle bizi etkiledi. Fakat camimizin bu hale gelmesi bizleri daha çok üzdü. ” şeklinde konuştu.

Saldırıdan dolayı kalp krizi geçirerek vefat etti
Ayrıca HÜDA PAR heyeti Esnaf ziyaretinin ardından Gevaş'ın Kuşluk (Texmas) Mahallesi'nde bombanın patlaması sonrası kalp krizi geçirerek vafat eden Tahire Şöhret'in (45) de taziyesine giderek Şöhret ailesine başsağlığı diledi.

Heyet inceleme ve ziyaretlerin ardından Van'a döndü.