HÜDA PAR Van'da seçim sonrası çalışmalarına başladı

HÜDA PAR Van İl Başkanlığı 30 Mart yerel seçimleri değerlendirmek ve bundan sonra yapılacak olan çalışmalar ile ilgili parti üyeleri ile istişare toplantısı yaptı.

VAN 3.04.2014 15:05:29 0
HÜDA PAR Van
Tarih: 01.01.0001 00:00
Parti binasında yapılan istişare toplantısında 30 Mart’ta yapılan yerel seçimleri değerlendirilerek seçim sonrası çalışmalarına başladı.

İstişare toplantısında konuşan İl Başkanı Av. Rasim Sayğın, halka hizmet için yola koyulduklarını ifade ederek, gösterdikleri üstün gayretlerden dolayı herkese teşekkür etti.

Sayğın, “Bizler seçim öncesi şunu demiştik. Seçimlerden sonra 1 gün dinleneceğiz ertesi gün aynı tempoyla çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu istişare toplantısı, yapılacak çalışmanın ilk adımıdır. Halkımıza seçimden seçime giden parti olmayacağız. Hemen bu hafta ziyaretlerimize başlıyoruz” dedi.

Parti il binasında gerçekleştirilen istişare toplantısında konuşan Av.Mehmet Mehdi Oğuz, yaklaşık 6 ay boyunca hummalı bir şekilde çalıştıklarını söyledi.

Üzüntülerinin belediyeyi kaybettiklerinden dolayı olmadıklarını belirten Oğuz, “Bizler seçime girdiğimiz her yerde kazanmışız. Bizler halkımıza hizmet için yola koyulduk. Belediyelerin malını halkımızın hizmetine adaletli bir şekilde sunma fırsatını bulmadığımız için üzüldük. Üzüntümüz halkımız içindir” dedi.

Kendilerine destek veren-vermeyen tüm Van halkına teşekkür ederek sözlerini sürdüren Oğuz, “Kapısını bize açan, sevgiden bizleri mahrum etmeyen, desteklerini bizden esirgemeyen, bize desteğini veren-vermeyen, duasında eksik etmeyen fikri, zikri, düşüncesi, ideolojisi ne olursa olsun tüm Van’lı ağabeylerime, kardeşlerime, analarıma ve bacılarıma teşekkür eder, Rabbim hepimizin yar ve yardımcısı olsun” diyerek herkese teşekkür etti.

Oğuz son olarak, “Seçim çalışması sırasında çalıştığımız gibi, yine evleri dolaşacağız. Halkımıza giderek davamızı anlatmaya devam edeceğiz. Ziyaret ettiğimiz ve edemediğimiz tüm evleri ziyaret etmeye gayret göstererek, halkımızın bizlere gösterdikleri maddi ve manevi destekten dolayı teşekkür edeceğiz. İnşallah halkımız bizim bir parti davası değil, dava partisi olduğumuzu görecektir” diye konuştu.

İstişare toplantısına konuşmacı olarak katılan Mustazaflar Cemiyeti Ağrı Şube Başkanı M. Ali Ortaç ise burada yaptığı konuşmada seçim bölgeleri içerisinde en çok sıkıntı çeken ilin Van olduğunu dile getirerek “Öncelikle bu sıkıntılara aldırış etmeden çalışan tüm kardeşlerime teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Ortaç “ Bizler seçime kilitlenmedik. Bizler davamıza kilitlendik. Bizler tebliğ yaptık. Halkımızın gönlünü kazandık. Bugün Van’da bizim hakkımızda, ‘Bunlar kötüdür.’ diyecek bir insan bulamazsınız. Çünkü bizler yaşantımızla bu halkımıza kendimizi tanıttık.” ifadelerini kullandı.

Kısıtlı imkânlarla bu yola çıktıklarını hatırlatan Ortaç, “Bu yola koyulurken kıt imkânlarla başladık. Arkamızda holdingler yoktu. Bizlere para aktaran para babaları yoktu. Sesimizi duyuracak güçlü bir basınımız yoktu. Rakiplerimiz tarafından kara propagandalar yapıldı. İftiralar atıldı. Halkın kafasında kirli algılar oluşturulmaya çalışıldı. Bizlerin görünmemesi için ellerinden gelen her türlü kirli algıları oluşturdular. Rakiplerimizin borazanlığını yapan medya, bizleri görmezlikten geldi. Bizler tüm bu olumsuzluklara rağmen büyük bir başarı elde ettik” diye konuştu. (Murat Dalgın-İLKHA)