HÜDA PAR Van ilçe teşkilatlarından esnaf ziyareti

HÜDA PAR Tuşba ve Edremit ilçe teşkilatları esnaf ziyaretleri kapsamında, ilçe esnafını ziyaret ederek yaşadıkları sorun ve sıkıntılarını dinledi

VAN 22.10.2016 17:24:35 0
HÜDA PAR Van ilçe teşkilatlarından esnaf ziyareti
Tarih: 01.01.0001 00:00
HÜDA PAR Tuşba ve Edremit ilçe teşkilat başkanları ve beraberindeki heyet esnaf ziyaretleri kapsamında Yeni Marangozlar Sitesi ve Edremit Toptancılar Sitesi esnafını ziyaret etti.

Yeni Marangozlar Sitesi esnafını ziyaret ederek esnafın sorun ve sıkıntılarını dinleyen Tuşba İlçe Başkanı Faruk Tasan, ziyaretler sonrası yaptığı açıklamada, ziyaretlerinin esnafı memnun ettiğini belirterek, esnafın yaşadığı sorunlar hakkında değerlendirmelerde bulundu. 

“Örgütün dayattığı çukur siyasetinin en büyük mağduru halkımız olmuştur”

Siyasilerin seçim seçim esnafın kapısını çalma huyundan vaz geçmesi gerektiğini belirten Tasan, “İnsanlarımız bizim siyasilerden sorunları için çözüm bekliyor. Seçimden seçime gelerek esnafa yapamayacağı işlerin vaadinde bulunmak ahlaki bir davranış değildir. Esnafımızın çözülmeyi bekleyen kangrenleşmiş sorunlar var. Bu sorunların çözümü için gerek hükümetin gerekse de yerel yönetimlerin ciddi bir irade sergilemesini bekliyoruz.  Herkesin malumu bölge çok ciddi bir ekonomik sıkıntı içerisindedir. Örgütün dayattığı çukur siyaseti sonrası yaşanan gelişmelerin en büyük mağduru halkımız olmuştur. Esnafa destek olunmazsa bölgenin ekonomik gidişatının daha da kötü olacağı yönünden esnafın çok ciddi kaygıları var.” ifadelerini kullandı. 

“Huzur istiyoruz, dürüstlük istiyoruz, güven istiyoruz”

Çatışmalı sürecin son bulması ve güvenliği sağlanması durumunda ticaretin yeniden hareketleneceğini ve sermayenin geri döneceğini belirten Tasan, sözlerini şöyle devam etti:

“Gerek Tuşba ilçemizde ziyaret ettiğimiz marangoz esnafımız, gerekse de Edremit ilçemizde ziyaret ettiğimiz toptancı esnafımızın ortak bir talebi var. Huzur istiyoruz, dürüstlük istiyoruz, güven istiyoruz. Seçimden seçime kapımızı çalanların verdikleri sözlerde durmalarını istiyoruz. Yaşadığımız sıkıntılarımızın giderilmesi için en azından adım atıldığını görmek istiyoruz.”

Sıcak ve samimi bir ortamda geçen ziyaretler sonrası HÜDA PAR heyeti siteden ayrıldı.

HÜDA PAR VAN İL BAŞKANLIĞI